Під час зіткнень в Ефіопії загинули понад 200 людей
Категорія
Світ
Дата публікації

Під час зіткнень в Ефіопії загинули понад 200 людей

Під час зіткнень в Ефіопії загинули понад 200 людей
Джерело:  online.ua

27 серпня офіційно стало відомо, що в серії зіткнень в ефіопському регіоні Оромія загинули щонайменше 210 осіб.

Джерело: "Синьхуа" з посиланням на Комісію з прав людини при парламенті Ефіопії

В результаті зіткнень в Ефіопії загинули понад 200 людей

За словами журналістів, з 18 серпня бойовики "Армії визволення Оромії" почали нападати на представників народу амхара на заході Оромії, в результаті чого загинули не менше 150 осіб. Згодом в регіоні відбулися ще декілька нападів за мотивами етнічної помсти, їх жертвами стали щонайменше 60 осіб.

"В Ефіопії є понад 80 етносів. Найбільш численний народ - оромо, що проживає в основному в Оромії. За ним – амхара, велика частина представників якого живе в регіоні Амхара. Між деякими етнічними групами є конфлікти через земельні, водні та інші проблеми", - йдеться в повідомленні видання.

Що також важливо розуміти, що в травні 2021 року парламент Ефіопії вніс "Армію визволення Оромії" в список терористичних організацій.

ООН заявила про гуманітарну катастрофу в Ефіопії

Також 27 серпня генсек ООН Антоніу Гутерріш заявив про гуманітарну катастрофу в Ефіопії.

"На наших очах розгортається гуманітарна катастрофа. Понад 2 млн людей були змушені покинути свої будинки, і мільйони інших людей терміново потребують життєво важливої гуманітарної допомоги, зокрема, в продуктах харчування, воді, житлі і медичному обслуговуванні", - наголосив він.

Як стверджує Гутерріш, мінімум 400 тис. людей живуть в умовах голоду.

"Минулого місяця ЮНІСЕФ попередив, що 100 тис. дітей зіткнуться з ... гострим недоїданням протягом наступних 12 місяців. Табори біженців зруйновані, системи охорони здоров'я зруйновані, лікарні та клініки піддалися нападам і розграбуванню. Все це ускладнюється відключеннями електрики і зв'язку », - додав генсек ООН.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?