Під ОПУ відбудеться ЛГБТ-прайд у форматі рейву
Категорія
Україна
Дата публікації

Під ОПУ відбудеться ЛГБТ-прайд у форматі рейву

Під ОПУ відбудеться ЛГБТ-прайд у форматі рейву
Джерело:  online.ua

30 липня у Києві під Офісом президента відбудеться ЛГБТ-прайд у форматі рейву. Про це офіційно повідомила обмбудсвумен Людмила Денісова - окрім того, вона закликала столичну владу і правоохоронців забезпечити порядок під час акції.

Джерело Facebook-сторінка Людмили Денісової

Під Офісом президентом відбудеться ЛГБТ-прайд у форматі рейву

За словами активістів, головна ціль цього заходу – поєднати дві теми, ставлення поліції до клубної культури та електронної музики і незахищеності ЛГБТ спільноти в Україні.

Окрім того, наголошується, що учасники також підтримають ухвалення урядового законопроєкту №5488 про посилення відповідальності за дискримінацію будь-яких груп людей на ґрунті нетерпимості.

Омбудсвумен Людмила Денісова закликала українських громадян бути толерантними один до одного та поважати права кожного.

Також вона звернулася до мера столиці Віталія Кличка здійснити контроль за додержанням громадського порядку під час проведення заходу, відповідно до статті 38 Закону України "Про місцеве самоврядування в Україні".

Керівництво Національної поліції омбудсмен просить гарантувати безпеку учасників та забезпечити громадський порядок.

"Наголошую на неухильному додержанні прав і свобод людини і громадянина, зокрема дотриманні статті 24 та 68 Конституції України, статті 7 Загальної декларації прав людини, статті 14 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод та Протоколу № 12 до цієї Конвенції, які забороняють дискримінацію за будь-якою ознакою, а також передбачають обов’язок держави запобігати та протидіяти цьому явищу. Шануймо право кожної людини бути собою!", - наголосила Людимла Денісова.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?