ФОПи протестують під Радою. Почалися зіткнення, в хід пішли файєри
Категорія
Україна
Дата публікації

ФОПи протестують під Радою. Почалися зіткнення, в хід пішли файєри

ФОПи протестують під Радою. Почалися зіткнення, в хід пішли файєри
Джерело:  online.ua

Протестувальники, більшість з яких представляє ФОПи, намагались перекрити вулицю Грушевського та спровокували зіткнення з правоохоронцями.

Джерело: УНІАН

Протести підприємців під Радою

Організатори протесту заявили, що планували провести марш у центрі столиці і навіть подали у КДА відповідну заявку.

Однак столичні правоохоронці заблокували проведення протестної акції і почали затримувати мітингувальників.

Зі свого боку підприємці, що приймали участь у протестах, намагались прорвати оточення працівників поліції.

 Протестувальники почали кидати в правоохоронців димові шашки. Де хто з мітингуючих був затриманий. Одній жінці стало погано, тому на місце довелось визивати медиків.

Сьогодні у Верховній Раді під час позачергового засідання повинні розгладатись законопроекти щодо ФОПів.

Однак за словами голови правлячої фракції "Слуга народу" Давіда Арахамії, у цих законопроектів практично не має шансів на схвалення, оскільки депутати фракції не планують голосувати за них.

Протести у центрі Києва

На Майдані Незалежності та біля Офісу Президента вчора пізно ввечері відбулась акція проти політики Банкової та президента Володимира Зеленського. Главу держави критикували за кадрові рішення, пов’язані з з "вагнергейтом". Також присутні звинувачували його у відхилені від курсу на НАТО.

Кількість учасників протесту – понад 3 тисячі. Акція відбулась на тлі восьмої річниці початку Революції гідності. Варто додати, що, за даними Нацполіції, кількість правоохоронців, залучених до роботи сягла також 3 тисяч. Крім того, на вулицях міста були присутні 1 500 бійців Нацгвардії.

Однією з ключових вимог до Зеленського було звільнити з посад керівника офісу президента Андрія Єрмака, його заступника Олега Татарова та першого заступника секретаря РНБО Руслана Демченка. Брали участь представники "Європейської солідарності", "Нацкорпусу", "Голосу", "Демократичної сокири".

Також за даними організаторів, які в основному складалися з представників опозиції, запущено процес формування об’єднаної опозиції. Наступну акцію анонсували на "наступну неділю". Попри те, що під час вчорашньої акції лунало чимало закликів до імпічменту Зеленського, вона проходила відносно спокійно.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?