Під Радою спалахнули сутички під час протесту ФОПів — відео
Категорія
Україна
Дата публікації

Під Радою спалахнули сутички під час протесту ФОПів — відео

Під Радою спалахнули сутички під час протесту ФОПів — відео
Джерело:  online.ua

Зранку у центрі Києва під Верховною Радою розпочалась акція протесту малих підприємців під назвою "Попіл", через що було перекрито рух транспорту.

Джерело: сайт столичної Нацполіції

Що відбувається під Верховною Радою

Правоохоронці перекрили рух транспорту на ділянці по вул. Грушевського у районі Верховної Ради.

Також були перекриті підходи для людей та заїзди транспорту до Ради збоку вул Садової.

По периметру будівлі парламенту було посилено охорону. Частина учасників протесту розмітилась біля імпровізованої сцени, тоді як інші мітингувальники зібрались на вул. Грушевського з боку вул. Шовковичної.

Мітингувальники вимагають скасувати вимогу про використання касових апаратів для ФОПів.

З собою вони принесли плакати: "Ні знищенню спрощеної системи оподаткування! Депутати схаменіться! Малий бізнес – рушій економіки України, а не дешева робоча сила для закордону!", "Дайте працювати просто".

Мітингувальники також повідомили, що багато підприємців не змогли потрапити до Києва, оскільки правоохоронці заблокували їм  в'їзд до столиці.

Сьогодні у центральній частині Києва біля Верховної Ради України відбувається акція за масової участі громадян. З метою забезпечення публічної безпеки і порядку працівники структурних підрозділів столичної поліції спільно з військовослужбовцями Національної гвардії та співробітниками ДСНС несуть службу у посиленому режимі. Задля запобігання правопорушень поліцейські проводять превентивну роботу з учасниками заходу, - повідомили представники столичної поліції.

Під час протестів спалахнули сутички мітингувальників з правоохоронцями у результаті чого були затримані двоє людей.

Згодом поліція розділила мітингувальників на два табори. Одна група зосереджена на площі Конституції, а інша – на вулиці Грушевського, біля перехрестя з вулицею Шовковичною.

Поліцейські не пускають перехожих в квартал Верховної Ради. Пройти можна лише тим, хто проживає або працює в будинках, прилеглих до будівлі парламенту: поліція вимагає документи, які це підтверджують.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?