Підозрювана у справі Шеремета Юлія Кузьменко заявляє про переслідування
Категорія
Україна
Дата публікації

Підозрювана у справі Шеремета Юлія Кузьменко заявляє про переслідування

Підозрювана у справі Шеремета Юлія Кузьменко заявляє про переслідування
Джерело:  online.ua

Лікарка та волонтерка Юлія Кузьменко, яку підозрюють у справі про вбивство журналіста Павла Шеремета, повідомляє про переслідування. Про це вона написала 18 серпня на своїй сторінці в Facebook.

Джерело: Facebook.

Раніше про переслідування заявляла інша фігурантка цієї справи, парамедик Яна Дугарь.

«Ситуація неприємна – нас дійсно переслідують. Після випадків переслідування та спроб проникнути в приміщення проживання Яни я намагаюся уважно слідкувати, в тому числі і за автомобілями, які їздять поряд зі мною», – зазначила Кузьменко.

Також вона додала, що «у зв’язку зі своїми спостереженнями» заявляє про відсутність у себе і своїх рідних суїцидальних настроїв і стабільний стан своєї психіки. Також вона не має проблем зі здоров’ям, її автомобіль у ідеальному стані і вона обережний водій.

«У випадку, якщо зненацька я починаю брати вину за вбивство Шеремета на себе – це брехня, прошу одразу розцінювати як голосне волання про негайну допомогу», – підкреслила Кузьменко.

Водночас, вона не зазначила, кого підозрює у стеженні за собою.

Нагадаємо, 6 серпня обвинувачена у справі Шеремета Яна Дугарь заявила, що за нею стежать. Однак вона не зверталася до Нацполіції через це, тому що не вірить, що вони можуть її захистити.

Справа Шеремета

Журналіст білоруського походження Павло Шеремет загинув вранці 20 липня 2016 року у центрі Києва внаслідок вибуху автомобіля, в якому він знаходився. На той час він працював у виданні «Українська правда», машина належала її керівниці Олені Притулі. Спочатку слідчі назвали основною версією смерті професійну діяльність журналіста. А в 2019 році, після затримання підозрюваних, – вже дестабілізацію ситуації в країни шляхом убивства відомої особи.

Справа Шеремета перебуває в суді з вересня 2020 року. Підозрюваними в ній є волонтер і дитячий кардіохірург Юлія Кузьменко, військова медсестра Яна Дугарь, військовослужбовець і музикант Андрій Антоненко. Свою причетність до вбивства вони заперечують, і називають своє затримання політичним переслідуванням. Наразі Юлія Кузьменко перебуває під домашнім нічним арештом, на Яну Дугарь покладено особисті зобов’язання, Антоненко знаходиться під цілодобовим домашнім арештом.

Читайте також:

  • Андрія Антоненка (Riffmaster) випустили з СІЗО.

  • Убивство Шеремета і плівки КДБ: інформатора запросили в Україну для слідства.

  • У Авакова оцінили показання білоруського силовика у справі Шеремета.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?