Підозрюваний у замаху на Прилєпіна виявився терористом з ДНР
Категорія
Світ
Дата публікації

Підозрюваний у замаху на Прилєпіна виявився терористом з ДНР

Підозрюваний у замаху на Прилєпіна виявився терористом з ДНР
Джерело:  online.ua

У Слідкомі РФ оприлюднили кадри із підозрюваним у підриві автівки кремлівського пропагандиста Захара Прилєпіна. Виявилось, що це нібито Олександр Пермяков, уродженець Донецької області, який приймав участь у бойових діях проти України на боці так званої "ДНР". 

Джерело:  Telegram ВЧК-ОГПУ

Що відомо про підозрюваного у замаху на Прилєпіна 

Російські ЗМІ, зокрема, посилаються на сестру підозрюваного Пермякова.

Журналісти дізнались, що Пермяков виховувався в інтернаті і вже в 15 років опинився у в'язниці через участь у розбійному нападі.

Останнім часом чоловік проживав на території Росії.

У той же час представники російського слідкому заявляють, що Пермяков має громадянство України.

Нібито в процесі допиту він визнав, що був завербований представниками українських спецслужб.

Він також заявив, що заклав вибухівку в автівці Прилєпіна.

Однак з 2014 року Пермяков воював проти України на боці так званої "ДНР".

За словами його сестри, він народився у Дружківці на Донеччині у неблагополучній сім'ї. У віці 15 років був засуджений до 4 років позбавлення волі за участь у розбійному нападі.

Після в'язниці Пермяков повернувся у Дружківку, працював різноробом, а у 2014 році подався в "ополченці ДНР".

У 2015 році із Пермяковим трапився інцидент на російсько-українському кордоні. Він намагався пішки перейти російський кордон в районі села Куйбишеве, однак на митниці у Таганрозі в нього виявили ніж АКМ.

Оскільки він погодився повернутись назад, кримінальну справу проти нього не порушували.

У 2018 році Пермяков повернувся у Дружківку, працював на будівництві. У березні 2022-го на кілька місяців виїхав на Хмельниччину, як переселенець, а вже у серпні перебрався в Росію.

Пермяков навідав сестру в Пітері, а потім оселився в Москві. 19 лютого він приїздив у Санкт-Петербург на день народження матері.

Тоді й повідомив, що планує переїхати у Нижній Новгород, бо "у Москві з роботою не вийшло". З нового місця телефонував родичам, цікавився здоров'ям матері. Далі ж – зник на 8 днів.

8 днів він не виходив на зв'язок, а потім СКР опублікував відео його допиту, де в кількох склейках (грубий монтаж) обвинувачений зізнається у всіх гріхах суто протокольними фразами, - зазначають автори Telegram-каналу.

Що відомо про стан Прилєпіна 

Кремлівський пропагандист Захар Прилєпін прийшов до тями після коми і заявив, що перебував за кермом автівки, яка підірвалась на міні.

Саша їхав праворуч на пасажирському кріслі. Я був за кермом. Вибух стався під його колесом. Я втратив свідомість хвилини на три, прокинувся й підповз до вибитого лобового скла. Місцеві селяни допомогли мені вибратися. У мене зламані обидві ноги (один перелом відкритий) і ще там щось, - заявив пропагандист.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?