Пілоти РФ в Сирії намагаються спровокувати американців на бій — CNN
Категорія
Світ
Дата публікації

Пілоти РФ в Сирії намагаються спровокувати американців на бій — CNN

Пілоти РФ в Сирії намагаються спровокувати американців на бій — CNN
Джерело:  online.ua

Російська авіація в Сирії намагається спровокувати американських пілотів на повітряний бій, аби створити міжнародний інцидент. Цього місяця Росія суттєво активізувала свою авіацію в цій країні.

Джерело: CNN

Пілоти РФ в Сирії намагаються спровокувати американців на бій

За словами речникаf Центрального командування США полковник Джо Буччіно, росіяни, ймовірно, не мають на меті збиття американського літака, проте вони хочуть спровокувати міжнародний інцидент.

Джо Буччіно відзначив, що цього місяця у Сирії спостерігається активізація російської авіації. Вочевидь, росіяни хочуть спровокувати американців на повітряний бій, що стане серйозним прецедентом.

За словами речника Центрального командування, з початку березня російські літаки загалом 85 разів порушили протоколи розведення військ у Сирії. Порушення включають випадки прольоту надто близько до баз коаліції та 26 випадків прольоту озброєних російських літаків над позиціями США та коаліції. Частота цих проривів викликає занепокоєння щодо безпеки сил коаліції в регіоні.

У межах поточної кампанії з протидії "Ісламській державі" у Сирії зараз перебувають близько 900 американських військовослужбовців.

Хоч російська пропаганда стверджує, що воює проти "колективного Заходу", НАТО та США, прямих зіткнень Вашингтон та Москва уникають. У США не бажають ескалації конфлікту, а росіяни зазнають суттєвих втрат в Україні.

Біля повітряного простору НАТО перехопили винищувачі РФ

Як зазначає пресслужба британських ВПС, завдання з перехоплення виконували винищувачі Eurofighter Typhoon зі складу 9-ої ескадрильї і 71-го крила "Ріхтофен" ФРН.

Літаки підняли в повітря з метою перехоплення й візуальної ідентифікації кількох невпізнаних літаків, які неочікувано наблизилися до повітряного простору Альянсу.

Читайте також:

  • Хто може перемогти у війні між Шойгу та Пригожиним — прогноз політолога

  • Герасимов і Патрушев планували зупинити війну ще 5 березня — витік даних

  • У секретних документах Пентагону йдеться про згоду Китаю поставляти зброю РФ;

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?