Після 9 травня можна потрохи повертатися в Київ — Кличко
Категорія
Україна
Дата публікації

Після 9 травня можна потрохи повертатися в Київ — Кличко

Після 9 травня можна потрохи повертатися в Київ — Кличко
Джерело:  online.ua

Мер Києва Віталій Кличко повідомив, що після 9 травня мешканці, котрі виїхали, можуть поступово повертатися. Проте загроза обстрілів і провокацій у Києві залишається високою.

Джерело: Віталій Кличко в коментарі "Радіо НВ"

Кличко рекомендує повертатися в Київ після 9 травня

Я рекомендую киянам поки що не поспішати повертатися в Київ, враховуючи небезпеку. Метою агресора була і залишається столиця. Велика кількість замінувань у передмісті, у лісопаркових зонах. Військові кажуть, що поки велика частина [цих територій] залишається небезпечною.

Він зазначив, що влада гарантувати безпеку поки що не може, але після 8−9 травня можна потроху буде повертатися до столиці.

У Києві не буде тривалої комендантської години

Кличко пояснив, що "тривалу" комендантську годину спільно з військовим керівництвом вирішили не запроваджувати 8-9 травня.

Міська влада сподівається, що ці дні минуть без обстрілів окупантів і паніки серед населення, але виключати провокації з боку ворога не можна.

8 і 9 травня на території Києва заборонили проведення будь-яких масових заходів. Крім того, військові та правоохоронці забезпечать посилене патрулювання.

За словами Кличка, кількість людей, які повернулися до Києва, вираховують за тим, скільки мобільних телефонів проявляється в зоні дії антен зв’язку в Києві.

До початку широкомасштабної війни в столиці ночувало близько 3,5 мільйонів людей. Зараз, за словами Кличка, місцева влада реєструє перебування вночі близько 2 мільйонів 200 тисяч киян.

Найменшу кількість, яку реєстрували в ході запеклих бойових дій на околицях столиці, становила близько одного мільйона людей.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?