Подоляк звернувся до РФ через плани провести "парад полонених" у Маріуполі
Категорія
Політика
Дата публікації

Подоляк звернувся до РФ через плани провести "парад полонених" у Маріуполі

Подоляк звернувся до РФ через плани провести "парад полонених" у Маріуполі
Джерело:  online.ua

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк офіційно підтвердив, що команда російського диктатора Володимира Путіна має намір провести 9 травня в окупованому Маріуполі "парад полонених". Представник ОПУ попередив солдат РФ, що офіційний Київ фіксуватиме кожного, хто принижуватиме або катуватиме наших полонених.

Джерело: Твіттер Михайла Подоляка

Подоляк пригрозив РФ через намір провести парад полонених у Маріуполі

Михайло Подоляк нагадав українцям та міжнародній спільноті, що майже 8 років тому окупанти вже робили подібне. Тоді "парад полонених" пройшов у Донецьку 24 серпня 2014 року.

Як відомо, у 2014 році, у День Незалежності України, 50 бійців Збройних Сил України провели вулицями Донецька. Їх тоді окупанти з величезним задоволенням закидували сміттям, ображали. І те саме російські загарбники планують повторити 9 травня, але вже у Маріуполі.

Однак, як стверджує Михайло Подоляк, окрім справжніх військовополонених на вулиці міста виведуть цивільних, переодягнених у форму. Таким чином кремлівські ставленики покажуть ту ж саму "виставу", але в новій локації та з новими обличчями.

Фото - скриншот

Радник Андрія Єрмака звертає увагу на те, що такі дії з боку російської влади – насміхання з Женевської конвенції. За його словами, команда Володимира Зеленського фіксуватиме кожного, хто принижуватиме або катуватиме наших полонених.

Зараз Книга катів оновлюється, але одного дня імена з неї почнуть викреслювати. Ці злочини не матимуть строку давності, – підкреслив Михайло Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?