Південна Корея вперше підняла БПЛА в небо над КНДР
Категорія
Світ
Дата публікації

Південна Корея вперше підняла БПЛА в небо над КНДР

Південна Корея вперше підняла БПЛА в небо над КНДР
Джерело:  online.ua

Південна Корея підняла у небо над КНДР ударні БПЛА у відповідь на повітряну атаку напередодні.

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про загострення ситуації між Сеулом та Пхеньяном 

Зазначається, щ запуск БПЛА відбувся у відповідь на дії КНДР напередодні, через які було тимчасово призупинено польоти у великих аеропортах в районі Сеула.

БПЛА підняли у небо як раз тоді, коли Кім Чен Ин зібрав велику політичну нараду, щоб визначити політику у сфері безпеки та економіки наступного року.

Правитель Північної Кореї Кім Чен Ин у середу, 28 грудня, на конференції керівної в КНДР Трудової партії Кореї поставив цілі щодо зміцнення військової могутності країни у 2023 році.

Північнокорейське державне інформаційне агентство в офіційному повідомленні не розкрило суті цих завдань, проте зауважило, що Кім зробив огляд "нової складної ситуації" на Корейському півострові, а також ширших геополітичних обставин.

Кім Чен Ин "вказав принципи зовнішньої політики та напрями боротьби з ворогом, яких наша партія та уряд повинні неухильно дотримуватися для захисту суверенних прав та захисту національних інтересів".
Агентство також підкреслило, що "мети щодо зміцнення потенціалу самооборони" були представлені в "рамках підготовки до різних коливань політичної ситуації".

 26 грудня п'ять північнокорейських дронів перетнули кордон Південної Кореї, що спонукало Сеул підняти винищувачі та ударні вертольоти і спробувати їх збити.

Під час виконання завдання після вильоту з території бази південнокорейський легкий штурмовик КА-1 зазнав аварії. Двоє пілотів встигли катапультуватись. Як стверджують південнокорейські військові, аварія літака сталася через дії КНДР.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?