Північна Корея провела нові запуски балістичних ракет
Категорія
Світ
Дата публікації

Північна Корея провела нові запуски балістичних ракет

Північна Корея провела нові запуски балістичних ракет
Джерело:  online.ua

Північнокорейський режим під очільництвом Кім Чен Ина провів нові ракетні випробування, під час яких було випущено два балістичних снаряди в районі східного узбережжя країни.

Джерело: Reuters

За оприлюдненими даними, офіційний Пхеньян продовжує розвивати власну ядерну програму на тлі переговорів, що спрямовані на протилежний результат - демонтаж арсеналу відповідної зброї в обмін на послаблення американських санкцій.

“Північна Корея випустила дві неідентифіковані балістичні ракети зі свого центрального внутрішнього регіону в бік східного узбережжя, розвідувальні органи Південної Кореї та США проводять детальний аналіз для отримання додаткової інформації”, - заявили в Об’єднаному комітеті начальників штабів Кореї.

Наразі офіційний Сеул посилив рівень спостерігання та дотримується рівня повної готовності у координації зі Сполученими Штатами.

Своєю чергою прем’єр-міністр Японії Йосіхіде Суґа прямо назвав відповідні навчання з боку Північної Кореї обурливими, оскільки вони створюють загрозу для миру й безпеки в регіоні. Офіційний Токіо констатував, що ракети впали за межами виключної економічної зони.

Ракетні випробування КНДР

Нещодавні запуски снарядів стали першими з березня 2021 року, коли проводилися попередні. Цей інцидент став прямим порушенням правил Організації Об’єднаних Націй.

Президент США Джо Байден також визнав, що готовий до нових переговорів з лідером КНДР на кшталт зустрічі, яку проводив Дональд Трамп за своєї каденції. Це буде супроводжуватися попередніми умовами, включно з визначенням параметрів для подальших обговорень ядерного арсеналу Північної Кореї і деескалації.

За уточненням Байдена, для того, щоб зустріч відбулася, Білий дім має "точно знати", що буде обговорюватися, що різко контрастує з вільним підходом Трампа до міжнародних відносин.

Заява пролунала у травні, а вже у червні Кім Чен Ин попередив про підготовку до “діалогу й конфронтації” з США.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?