Півзахисник Шахтаря потрапив до топ-40 молодих футбольних талантів 2023 року за версією УЄФА
Категорія
Спорт
Дата публікації

Півзахисник Шахтаря потрапив до топ-40 молодих футбольних талантів 2023 року за версією УЄФА

Півзахисник Шахтаря потрапив до топ-40 молодих футбольних талантів 2023 року за версією УЄФА
Джерело:  online.ua

Український футболіст донецького Шахтаря Георгій Судаков потрапив до рейтингу УЄФА, який включає список молодих гравців, котрі у 2023 році можуть "створити величезний фурор на європейській арені".

Джерело: УЄФА

Топ-40 перспективних футболістів від УЄФА

Як зазначається, одна з головних умов відбору до цього рейтинку – на початку року гравцям не повинно бути менше 21 року, і саме вони на думку суспільства, експертів та меда зможуть стати справжніми футбольними зірками 2023 року.

Також у цей топ від потрапляли Ерлінг Голанд, Джамал Мусіала, Родріго, Джуд Беллінгем. На початку 2022 року українця Михайла Мудрика УЄФА також відзначили у цьому рейтингу.

У цьому році у цей топ потрапив гравець донецького Шахтаря – півзахисник Георгій Судаков.

Можливо, наш обранець 2022 року Михайло Мудрик захопив заголовки про Шахтар цього сезону, але ріст Судакова також був помітним. Стартував у всіх шести групових іграх Ліги чемпіонів, зробив дві гольові передачі та рідко втрачав м’яч, – зазначили представник УЄФА.

Хто такий Георгій Судаков?

Георгіq Судаков є футболістом донецького футбольного клубу "Шахтар", грає на позиції центрального та атакувального півзахисника. Загалом за головну команду провів 47 матчів, в яких забив 6 голів та віддав 7 результативних передач.

Цього сезону в Лізі чемпіонів зіграв у всіх шести матчах групового етапу. У перших двох іграх відзначився результативними пасами – у матчі проти РБ Лейпциг, коли "гірники" розгромили суперника на виїзді 1:4.

На початку 2022 року портал Transfermarkt оцінював гравця в 1,5 мільйона євро. Тепер його ціна становить 6 мільйонів євро. Контракт з донецьким Шахтарем спортсмен підписав до кінця 2026 року.

Молодий футболіст Шахтаря також виступає і за молодіжну збірну України. І здобув з нею право виступити на молодіжному Євро-2023.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?