Нападник СК Дніпро-1 став найкращим футболістом УПЛ 2021 року
Категорія
Спорт
Дата публікації

Нападник СК Дніпро-1 став найкращим футболістом УПЛ 2021 року

Нападник СК Дніпро-1 став найкращим футболістом УПЛ 2021 року
Джерело:  online.ua

Прем'єр-ліга України назвала нападника СК Дніпро-1 та збірної України Артема Довбика найкращим спортсменом країни цього року. Організатори зібрали думки 240 футболістів і 16 головних тренерів вітчизняного елітного дивізіону.

Джерело:  "Команда 1"

До четвірки лідерів, окрім Артема, потрапили також три представники київського Динамо: Віктор Циганков (178 очок), Микола Шапаренко (173) й Віталій Буяльський (161).За Довбика проголосували 108 опитаних спортсменів і , він набрав 245 балів. Підрахунок голосів відбувався за ткою схемою:

Опитуємо ми по 16 представників від усіх клубів вітчизняного елітного дивізіону (15 гравців плюс головний тренер), кожен з яких називає свою трійку лауреатів. За перше місце нараховується три очки, за друге — два, за третє — одне.

Варто уточнити, що в анкетах згадали 97 виконавців. Це на два футболісти менше, ніж минулоріч. Варто зазначити, що у своїх трійках респонденти назвали імена 27 легіонерів, але виграв вітчизняний виконавець. Другий рік, до речі, поспіль.

Спортивне видання "Команда" започаткувало таке опитування ще в 1995 році. Участь в опитуванні беруть лише представники елітних ФК, спортсмени яких вважаються найсильнішими. Від кожного з клубів голос має головний тренер та всі футболісти.

Що відомо про Артема Довбика

Цікавим фактом з біографії Довбика є те, що він вважається автором найпізнішого переможного голу в історії збірної України. В матчі зі Швецією він побив рекорди Андрій Шевченко і Андрій Ярмоленко. Також одним з найбільш пізніх голів відзначався Олександр Зінченко.

Займатися футболом Артем починав у рідних Черкасах, виступав за шкільну команду, брав участь в іграх турніру «Шкіряний м'яч».

27 липня 2014 року Довбик підписав контракт з «Черкаським Дніпром», який виступав у Другій лізі України.

Влітку 2015 року Довбик підписав річний контракт з дніпропетровським «Дніпром», відразу ж відправившись з першою командою на підготовчі збори до Голландії.

31 січня 2018 року підписав угоду з данським «Мідтьюлланном». За пів сезону встиг зіграти 10 матчів і забити 1 гол, ставши чемпіоном Данії.

Влітку 2020 року Артем повернувся до України, підписавши контракт з «Дніпром-1»

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?