Плив на потонулий "Титанік". В Атлантичному океані зник підводний човен
Категорія
Світ
Дата публікації

Плив на потонулий "Титанік". В Атлантичному океані зник підводний човен

Плив на потонулий "Титанік". В Атлантичному океані зник підводний човен
Джерело:  online.ua

Туристичний підводний човен "Титанік", який використовувався для огляду уламків відомого однойменного корабля, зник безвісти в Атлантичному океані.

 Джерело: ВВС

В Атлантичному океані зник підводний човен

Скільки людей перебувало на борті човна і чи взагалі були вони там, невідомо.

Невеликі підводні апарати час від часу беруть за гроші туристів і експертів, щоб ті могли побачити уламки "Титаніка".

Багатоденні поїздки до місця затонулого корабля коштують десятки тисяч доларів, а одне занурення на "Титанік", зокрема спуск і підйом, займає близько восьми годин.

Наприклад, компанія OceanGate Expeditions, яка займається глибоководними експедиціями, 16 червня 2023 року запрошувала туристів подивитися на уламки "Титаніка", пише CBS News. Однак журналістам не вдалося дізнатися, чи їхнє судно зараз шукають.

Раніше компанія повідомила, що використовує Starlink для підтримки зв’язку зі своєю експедицією під час подорожі до "Титаніка".

На сайті компанії рекламуються семиденні подорожі, щоб побачити уламки "Титаніка".

Знаменитий затонулий корабель знаходиться на глибині 3 800 метрів на дні Атлантики. Це приблизно 600 км від узбережжя Ньюфаундленду у Канаді.

Пасажирський лайнер, який був найбільшим кораблем свого часу, зіткнувся з айсбергом під час свого першого рейсу з Саутгемптона до Нью-Йорка в 1912 році. З 2200 пасажирів і членів екіпажу на борту понад 1500 загинули.

Титанік ретельно досліджували з моменту виявлення уламків у 1985 році.

"Титанік" продовжує гинути на дні

Корпус загиблого "Титаніка" руйнується з великою швидкістю через мікроби на дні океану.

Вчені вперше за останні 14 років здійснили візит на океанське дно, щоб привітатися із затонулим у 1912 році судном. За словами дослідника Паркса Стівенсона, "Титанік" вирішив повернутися "до природи".

Фахівець з найвідомішої у світі морської катастрофи пояснив, що за останні роки стан судна зазнав великих змін. Наразі він буквально розвалюється, втративши вже ванну капітанської каюти.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?