По всій Польщі поновилися протести проти рішення щодо абортів
Категорія
Світ
Дата публікації

По всій Польщі поновилися протести проти рішення щодо абортів

По всій Польщі поновилися протести проти рішення щодо абортів
Джерело:  online.ua

Напередодні у середу, 27 січня, Польщею прокотилася хвиля нових протестів, спрямованих проти рішення про посилення обмежень для здійснення аборту. Тисячі людей вийшли на вулиці через ініціативу Конституційного суду країни. Про це повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Deutsche Welle.

У столичній Варшаві активісти влаштували спочатку пікет перед будівлею суду, а після почали ходу до штаб-квартири панівної партії “Право і справедливість”. Учасники відзначилися гаслами про права жінок, зокрема й на аборти. Вони несли із собою плакати з твердженнями “Я думаю, я відчуваю, я вирішую” та “Свобода вибору без терору”.

Окрім Варшави протести влаштували мешканці Лодзю, Вроцлава, Щецина, Катовіце. Усі вони були мирними, але учасники майже не дотримувалися карантинних обмежень, які встановлені у країні через коронавірус COVID-19.

Нагадаємо, у жовтні 2020 року Конституційний суд встановив, що аборт через патологію плоду — це порушення основного закону Польщі, який гарантує життя кожному громадянину. Наразі винятками для проведення аборту стали загроза життю жінки через вагітність, зґвалтування чи інцест.

Рішення обурило тисячі поляків, які миттєво влаштували вуличні протести. Передбачалося, що воно стане чинним вже 2 листопада, однак наступного дня ж в уряді вирішили відтермінувати це через багаточисельні акції.

Як повідомляв ONLINE.UA, польський президент Анджей Дуда виступив із закликом до інших країн Євросоюзу про введення нових антиросійських санкцій. Нові рестрикції повинні вдарити по Кремлю через придушення протестних акцій, викликаних позазаконним арештом опозиціонера Олексія Навального.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?