По всій Україні запровадили аварійні відключення світла
Категорія
Україна
Дата публікації

По всій Україні запровадили аварійні відключення світла

По всій Україні запровадили аварійні відключення світла
Джерело:  online.ua

28 листопада станом на 10:00 ранку Укренерго застосувало аварійні відключення світла по всій території України внаслідок стрімкого зростання дефіциту потужності.

Джерело: Укренерго

В Україні запровадили аварійні відключення електроенергії

Причиною збільшення дефіциту потужності стали аварійні відключення блоків на кількох електростанціях.
Водночас споживання продовжує зростати через погіршення погодних умов. Наразі дефіцит потужності складає 27%.

Після усунення причин аварійних відключень, блоки повернуться у роботу, що зменшить дефіцит в енергосистемі та зменшить обсяги обмежень споживачів.

В компанії підкреслюють, що контрольовані аварійні відключення дозволяють збалансувати енергосистему та запобігати аварійним ситуаціям у мережах.

Також там нагадали, що загальний дефіцит в енергосистемі – це наслідок вже 7 хвиль ракетних ударів росіян по енергетичній інфраструктурі.

Масштаби та складність пошкоджень дуже великі. Ремонти тривають цілодобово.У період відсутності електроенергії, просимо подбати про себе та рідних, а також допомогти тим, хто потребує цього поряд.

Раніше повідомлялося, що екстрені відключення світла застосовують у Києві. Графіки відключень тимчасово не працюють, поки ситуацію не буде стабілізовано.

Нагадаємо, що по всій Україні діють тисячі “Пункти незламності” на випадок тривалих відключень електро- та теплопостачання.

Пункти відкривають при всіх обласних та районних адміністраціях, а також у школах, будівлях ДСНС та інших.

До цієї нашої ініціативи вже приєднується також і сумлінний бізнес. Дякую всім підприємцям, які вирішили зараз підтримати суспільство й роблять свої бізнес-обʼєкти також «Пунктами незламності» — з генераторами, «Старлінками», водою та іншим, - зазначив президент України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?