Побільше жертв. Російська ракета вдарила саме по людях на вулицях Чернігова — ОГП
Категорія
Україна
Дата публікації

Побільше жертв. Російська ракета вдарила саме по людях на вулицях Чернігова — ОГП

Побільше жертв. Російська ракета вдарила саме по людях на вулицях Чернігова — ОГП
Джерело:  online.ua

Російська ракета вдарила саме по людях на вулицях Чернігова, щоб збільшити кількість жертв. Іскандер запрограмували підірватися в повітрі.

Джерело: телемарафон Єдині новини

Російська ракета цілила в людей на вулицях Чернігова

Про це повідомив керівник Департаменту протидії злочинам, вчиненим в умовах збройного конфлікту, Офісу Генерального Прокурора Юрій Бєлоусов в ефірі телемарафону “Єдині новини”.

За інформацією слідства, основну силу вибуху російської ракети в Чернігові 19 серпня спрямували саме на людей, які перебували навколо драмтеатру.

Росія використала ракету Іскандер-М. І є кілька налаштувань цієї ракети. Ракета була налаштована таким чином, що вона підірвалася в повітрі. Такий вид налаштувань робиться для того, щоб збільшити максимальне ураження живої сили на відкритій місцевості, – заявив Бєлоусов.

В Офісі Генерального Прокурора вважають, що цілили все-таки не в драматичний театр.

Драмтеатр, безумовно, також отримав пошкодження, але є припущення, що основна сила вибуху була спрямована на оточуючих людей, — додав керівник Департаменту.

За словами Бєлоусова, розслідування здійснюється за двома магістральними напрямами.

Перший – встановлення осіб, які приймали рішення про удар по мирному Чернігову, і тих, хто безпосередньо завдав цей удар.

Наразі триває встановлення посадовців з-поміж командного складу ЗС РФ, які віддали наказ про здійснення цього удару та конкретної військової частини, яка безпосередньо запускала ракету.

Також вивчаються всі обставини, пов'язані з організацією виставки.

Є додаткова версія щодо наведення удару російськими агентами на території України.

Росія вдарила по Чернігову ракетою Іскандер

Армія Росії близько 11:30 19 серпня вдарила балістичною ракетою “Іскандер-К” по центру Чернігова.

Внаслідок обстрілу загинули 7 людей, поранені 163.

РФ завдала ракетного удару по драмтеатру в центрі Чернігова, коли там проводився зліт виробників дронів та навчальних шкіл з аеророзвідки у рамках демо-дня "Люті пташки".

Точне місце проведення знали лише учасники заходу.

Пізніше російські пропагандисти заявили, що метою удару в Чернігові був "збір військових фахівців ЗСУ з бойових дронів".

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?