Поблизу острова Борнео впав уламок некированої китайської ракети
Категорія
Світ
Дата публікації

Поблизу острова Борнео впав уламок некированої китайської ракети

Поблизу острова Борнео впав уламок некированої китайської ракети
Джерело:  online.ua

Уламок розгінного блоку некированої китайської ракети вагою близько 22 тонн впав на Землю в районі острова Борнео.

Джерело:   Spaceflight Now

Що відомо про падіння китайської космічної ракети

Це вже третій випадок протягом двох останніх років, коли Китай допустив неконтрольований вхід в атмосферу великих розгінних блоків.

Наразі немає жодних повідомлень про виявлення уламків або ж пошкодження. На думку експертів, вхід уламків в атмосферу зменшив ризик для населення, однак й його можна було уникнути.

Перші блоки ракети після відпрацювання розгону ракети були відділені та впали у Південнокитайське море.

На відео можна побачити, як уламки згорають в атмосфері.

Тим часом у NASA стверджують, що Китай не надавав жодних даних про траєкторію падіння решток. Космічне управління закликало країни відповідально відноситись до безпеки людей на Землі.

Представники космічного командування США повідомили, що уламки китайської ракети-носія "Чанчжен-5В" впали в Індійський океан в унаслідок її неконтрольованого повернення з космосу в атмосферу Землі.

Ракета минулого тижня відправила експериментальний модуль "Веньтянь" до орбітальної станції КНР "Тяньгун".

Глава NASA Білл Нельсон звинуватив Пекін у безвідповідальності у зв'язку з тим, що Китай не поділився інформацією про траєкторію падіння ракети на Землю.

Всі космічні держави мають слідувати встановленим кращим практикам і виконувати своє зобов'язання щодо обміну подібною інформацією заздалегідь, щоб забезпечити надійне прогнозування потенційних ризиків падіння космічного сміття, особливо коли це стосується важких ракет-носіїв, таких як "Чанчжен-5В, - зазначив Нельсон .

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?