SpaceX провів запуск десятків супутників Starlink
Категорія
Технології
Дата публікації

SpaceX провів запуск десятків супутників Starlink

SpaceX провів запуск десятків супутників Starlink
Джерело:  online.ua

Ракета-носій Falcon 9 компанії мільярдера Ілона Маска SpaceX, що стартувала з космодрому NASA імені Кеннеді, вивела на орбіту 46 нових супутників Starlink.

Джерело:  SpaceNews

SpaceX вивела на орбіту нові супутники Starlink

Запуск ракети-носія із 46 супутниками було здійснено 21 лютого. Вже через 20 хвилин після запуску супутники Starlink були виведені на задану орбіту.

Протягом цього року SpaceX здійснила вже 7 запусків Falcon 9. Цього року компанія Маска планує здійснити близько 50 запусків.

Це вже четвертий запуск супутників Starlink у цьому році.

Інші місії включали запуск ракети з італійським супутником CSG-2, місію Transporter-3 та запуск із вантажем Національного управління військово-космічної розвідки США.

Наступний запуск заплановано на 25 лютого. На початку лютого ракета-носій Falcon 9 вивела на орбіту 49 супутників Starlink.

Однак через кілька днів в компанії Маска повідомили, що потужна геомагнітна буря призвела до втрати близько 40 супутників.

Фото - Flickr.com

У планах SpaceX вперше в історії вивести туриста у відкритий космос

Замовником трьох приватних космічних місій виступає мільярдер Джаред Айзекман. Нова програма отримала назву Polaris.

Очікується, що перший політ повинен відбутись вже восени цього року. Місія триватиме п'ять днів, корабель Crew Dragon не стикуватиметься з МКС.

За цей час цивільний екіпаж корабля Crew Dragon буде намагатись вперше в історії здійснити приватний вихід у відкритий космос.

Вони також будуть першими, хто випробує лазерний зв'язок супутників Starlink у космосі.

Друга місія також полетить на Crew Dragon, а ось третю буде відправлено в космос на кораблі Starship - це буде перший політ з людьми на борту для цього космічного корабля.

Між тим у NASA висловили стурбованність планами SpaceX відправити на орбіту близько 30 тис супутників Starlink, що може стати перешкодою для проведення інших наукових місій.

Раніше компанія отримала від агенції дозвіл на експлуатацію 12 000 супутників для широкосмугового доступу до інтернету. Також вона ще подала заявку на схвалення створення 30 000 супутників другого покоління.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?