В Росії лякають людей супутниками Ілона Маска Starlink
Категорія
Технології
Дата публікації

В Росії лякають людей супутниками Ілона Маска Starlink

В Росії лякають людей супутниками Ілона Маска Starlink
Джерело:  online.ua

Генеральний директор Роскосмосу Дмитро Рогозін почав публічно бити на сполох та стверджувати, що технологія американського винахідника Ілона Маска Starlink загрожує безпеці Росії. За його словами, супутники можуть використати у військових цілях і для поширення антиросійського контенту.

Джерело: Esquire

В Роскосмосі бояться супутників Ілона Маска Starlink

Ні для кого не секрет, що Starlink – це проєкт компанії SpaceX, який має на меті забезпечити доступ до інтернету з будь-якої точки планети за допомогою великої групи супутників, розташованих на орбіті. Що важливо розуміти,частина з них уже запущена та успішно працює.

Однак, на переконання Дмитра Рогозіна, супутники Маска можуть мати приховану ціль – керувати крилатими ракетами, спецназом і агентурною мережею, а також роздавати інтернет з антиросійським контентом.

"Виникає питання: державі навіщо це потрібно? Тому що такого роду космічні апарати роздають не тільки Інтернет, вони здатні стати єдиним плечем для управління крилатими ракетами, перепрошивкою їх польотного завдання вже в самому польоті, управління спецназом, агентурною мережею", — заявив глава Роскосмосу

Ця гучна заява Рогозіна спровокувала чутки про подальшу заборону Starlink в Росії, попри те, що такі плани ніхто не озвучував.

Також останній вкотре вирішив нагадати про розробку аналога Starlink в Росії. Проєкт отримав назву "Сфера". В його рамках протягом наступних двох років мають намір запустит понад 600 космічних апаратів, щоб забезпечити зв'язок, доступ в інтернет, у тому числі на Північному морському шляху, позиціювання, зондування Землі та спостереження за планетою.

Не можна не звернути увагу на те, що наукова спільнота доволі часто критикувала Starlink, стверджуючи, що супутники перешкоджають спостереженню за космосом.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?