Почався найяскравіший зорепад Персеїди 2021 — коли і де його можна побачити
Категорія
Технології
Дата публікації

Почався найяскравіший зорепад Персеїди 2021 — коли і де його можна побачити

Почався найяскравіший зорепад Персеїди 2021 — коли і де його можна побачити
Джерело:  online.ua

В ніч з 12 на 13 серпня українці зможуть спостерігати найяскравіший зорепад 2021 року - зорепад Персеїди. У його пік на небосхилі будуть падати до 150 зірок на годину. Не забудьте загадати бажання!

Джерело: NASA

Персеїди - це потужний метеорний потік, який щорічно з'являється на небосхилі в кінці літа. Це явище виникає в результаті зіткнення з Землею частинок пилу, льоду і космічних порід, які викидає в міжзоряний простір комета Свіфта-Таттла при наближенні до Сонця. Шлейф цих частинок згорає в атмосфері Землі, в результаті чого утворюється зоряний дощ.

На небосхилі вже з'явилися перші Персеїди. Спостерігачі почали зафіксувати їх на відео.

Де можна побачити зорепад Персеїди

Зорепад Персеїди в 2021 році особливий. Вперше за багато років пік зоряного дощу припаде на нічний час для східної півкулі Землі, а це значить, що при гарній погоді в кожній точці України люди зможуть спостерігати за видовищним явищем.

Найсильніший зоряний потік очікується о 3 годині в ніч з 12 на 13 серпня. Щоб зловити падаючі метеори поглядом, потрібно знайти на небі сузір'я Персея - воно знаходиться трохи вище і правіше сузір'я Візничий з найяскравішою зіркою на небосхилі Капеллою.

Спостерігати за зорепадом краще за межами населених пунктів, подалі від міських вогнів. Побачити падаючі метеори можна буде після півночі до світанку. Перед тим, як спостерігати за зорепадом, дайте очам хоча б протягом півгодини звикнути до темряви. Якщо буде ясна погода, то спеціальні пристосування - телескоп або бінокль - навіть не знадобляться. Сяючі "зірки" можна буде побачити неозброєним оком.

Зорепад Персеїди - як загадати бажання

Враховуйте, метеори летять зі швидкістю понад 200 тисяч кілометрів на годину і починають загорятися на висоті в 70 км над Землею. Це означає, що на те, щоб зловити їх поглядом і загадати бажання є всього лише частки секунди. Тому заздалегідь приготуйте короткі бажання. Наприклад, можна встигнути проговорити - "Здоров'я", "Заміж", "Грошей", "Хай щастить".

Важливо також перед тим як загадувати бажання Персеїдам:

  • позбутися від негативних думок,

  • підготувати заповітне бажання саме для себе,

  • при спостереженні за зоряним дощем мріяти - в період зорепаду дуже висока кармічна енергетика, тому будь-яка думка може втілитися в реальність.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?