Подаруємо унітази: окупанти Криму обурили реакцією на крадіжку майна з українських кораблів
Категорія
Україна
Дата публікації

Подаруємо унітази: окупанти Криму обурили реакцією на крадіжку майна з українських кораблів

Подаруємо унітази: окупанти Криму обурили реакцією на крадіжку майна з українських кораблів
Джерело:  online.ua

Скандал з крадіжкою майна з незаконного захоплених в Керченській протоці українських кораблів набирає обертів. У нього вирішив включитися так званий глава окупованого Криму Сергій Аксьонов. Він зухвало заявив, що може подарувати українським морякам два унітази, передає ONLINE.UА.

"Чи не соромно їм таке заявляти. Краще б мовчали сиділи. Це говорить про рівень української політики. Точно наші прикордонники нічого собі не присвоїли, тому я колегам навіть сказав, що давайте подаруємо їм два російських унітаза", - заявив Аксьонов.

Така відповідь в черговий раз показала дикість російських окупантів, які в той момент, поки українські кораблі незаконно утримувалися в Криму, не погребували забрати з них все - починаючи від плафонів і унітазів, закінчуючи особистими речами моряків.

З не менш зухвалою заявою напередодні виступала представниця МЗС РФ Марія Захарова. Вона висловила подив, як боєздатність українських військових кораблів залежить від наявності на суднах сантехніки. Українські журналісти не залишили без уваги випад Захарової та їдко відповіли спікерці російського МЗС в її ж манері.

"Дивно, чому представниця такого важливого відомства не розуміє, наскільки важливі туалети. Тому що уявіть, що буде, якщо в такому чудовому будинку, як МЗС РФ на Смоленській площі, в один прекрасний момент закриють всі туалети. Ну, вони, звичайно, можуть ходити на площу перед цією будівлею, але, як то кажуть, вийде конфуз. Не дуже це дипломатично. А в нашому випадку теж ситуація схожа. Людина так влаштована. Ви знаєте, що принцеси теж ...", - жорстко поставили на місце Захарову українці.

Нагадаємо, командувач ВМС України Ігор Воронченко розповів, що повернуті Росією кораблі знаходяться в жахливому стані. За його словами, два військові катери і один буксир, які потрапили в полон близько року тому, були де-факто "угроблені" в РФ - познімали навіть плафони, розетки і унітази. У РФ відмовляються визнавати факт мародерства і свого варварського ставлення до українських кораблів.

Раніше ONLINE.UА повідомляв, що Євросоюз нагадав, що неодноразово вимагав від РФ виконати наказ Міжнародного трибуналу з морського права щодо повернення українських кораблів. Європейський Союз вимагає, щоб Росія забезпечила безперешкодний і вільний проїзд до Азовського моря, згідно міжнародного права.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?