Подоляк розніс вщент нові скандальні заяви Меркель щодо війни
Категорія
Політика
Дата публікації

Подоляк розніс вщент нові скандальні заяви Меркель щодо війни

Подоляк розніс вщент нові скандальні заяви Меркель щодо війни
Джерело:  online.ua

Попри те, що Ангела Меркель давно не є очільницею Німеччини, вона продовжує шокувати світ своїми скандальними та неоднозначними заявами. Так, нещодавно політикиня цинічно попросила не критикувати її за зроблені в минулому дії, які спровокували вторгнення Росії в Україну. На цей заклик уже відповів радник глави ОПУ Михайло Подоляк.

Джерело: Михайло Подоляк

Що відомо про новий скандал навколо Меркель

Колишня канцлерка ФРН досі переконана в тому, що її політика була правильною, хоча вона й стала однієї з причин початку російсько-української війни.

Я намагалася запобігти цій ситуації з тим, що було в моєму розпорядженні. Той факт, що це не спрацювало, не є доказом того, що ця спроба була неправильною, – безсоромно заявила Ангела Меркель.

На її переконання, на питання можливих перемовин Києва та Москви "не варто дивитися надто вузько".

І якщо хтось, як ексголова Мюнхенської конференції з безпеки Вольфганг Ішингер каже, що треба подумати про можливість переговорів, не треба одразу "шипіти". Потрібно, щоб люди, які стурбовані тим, як усе завершиться, могли висловитися – не всі вони підтакують Путіну, – додала політикиня.

Ба більше, Ангела Меркель цинічно наголосила, що вважає свої "спроби примирення" цілком виправданими.

Як в Україні відреагували на нові заяви Меркель

Першим на закиди колишньої лідерки Німеччини відповів радник Глави ОП Михайло Подоляк.

Він нагадав політикині про те, що саме її дії загнали Євросоюз в пастку тотальної енергетичної залежності від Росії.

Також представник команди Зеленського відреагував на виправдання Меркель, що вона нібито робила все, щоб Росія не почала війну, і тому отримала російський дешевий газ.

Фантастика. Адже війна не почалася, правда? – зазначив Подоляк.

Окрім того, радник Єрмака дорікнув німецькій політикині за те, що навіть після 430 днів жорстокої війни вона й досі ігнорує та намагається не помічати усі ті воєнні злочини, які вчинила армія РФ на території України.

Якщо не можете виправити помилки минулого – просто припиніть виправдовуватися та заохочувати агресора, – підсумував Михайло Подоляк.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?