Погода надає ЗСУ перевагу при обороні Бахмута — розвідка Великої Британії
Категорія
Україна
Дата публікації

Погода надає ЗСУ перевагу при обороні Бахмута — розвідка Великої Британії

Погода надає ЗСУ перевагу при обороні Бахмута — розвідка Великої Британії
Джерело:  online.ua

За інформацією розвідки міноборони Великої Британії, через погодні умови і потепління злочинній армії РФ буде важко використовувати техніку під час атак в районі Бахмута на Донеччині принаймні до кінця березня. 

Джерело: Twitter-сторінка міноборони Великої Британії

Що відомо про ситуацію в районі Бахмута 

У зведенні аналітиків британської розвідки зазначається, що українські військові продовжують тримати оборону Бахмута.

При цьому потепління призвело до розм'якшення грунтових доріг, що значно обмежує пересування ворожої важкої техніки і полегшує українським військовим завдання з утримання міста.

У розвідці міноборони Великої Британії наголошують, що денна температура ґрунту наразі вже становить вище нуля.

Як і в середині лютого 2023 року, нічні заморозки та денні підвищення температури залишаються ймовірними до наступного тижня.

Прогнозовані тепліші, ніж у середньому, умови на частину зими і весну призведуть до подальшого погіршення умов пересування пересіченою місцевістю. При цьому умови будуть у найгіршому стані до кінця березня після остаточного потепління.

Це додасть додаткових проблем у наземні операції та ускладнить пересування більш важкої бронетехніки, особливо пересіченою місцевістю в районі Бахмута, зазначають у міноборони Британії.

Що відомо про героїчну оборону Бахмута 

Вже більше 10 місяців українські оборонці утримують Бахмут попри безкінечні спроби атак злочинної армії РФ.

Раніше Бахмут був хорошим містом для життя, яке російське військо перетворило на випалену землю з поодинокими перехожими на вулицях та у дворах.

Окупанти обстрілюють Бахмут з усіх наявних видів озброєнь, а із під завалів та уламків зруйнованих будівель постійно дістають загиблих та поранених.

У 2014 році місто 5 разів намагалися штурмувати терористи, але не вдалося. Відтоді 6 липня щороку відзначали день звільнення. У 2016-му йому повернули історичну назву - Бахмут.

Вже у травні полиці магазинів у Бахмуті спорожніли. По гуманітарку люди бігають під обстрілами, взимку варять їсти на вогні просто у будинках.

У промисловому місті серед перших - завод шампанських вин. Ходить легенда, що шампанське встигли сховати й вивезти із підземних шахт.

Але попри все, Україна бореться за Бахмут. Місцеві жителі живуть у мороку - без світла, тепла, інтернету, але нікуди не їдуть. Тут важко, але місто все одно залишається під контролем ЗСУ.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?