Погода погіршується: в Україні оголошено штормове попередження
Категорія
Україна
Дата публікації

Погода погіршується: в Україні оголошено штормове попередження

Погода погіршується: в Україні оголошено штормове попередження
Джерело:  online.ua

З понеділка, 10 лютого, в Україні погіршиться погода. У західних та північних областях рятувальники оголосили штормове попередження - очікується сильний вітер, хуртовини та мокрий сніг. У високогір'ї Закарпатської області, в горах Львівської, Івано-Франківської та Чернівецької областей очікується значна сніголавинна небезпека - 3 рівень. Точний прогноз погоди на наступний тиждень повідомляє ONLINE.UA з посиланням на Укргідрометцентр.

За прогнозом синоптиків, хуртовини та мокрий сніг 10 лютого накриють Чернігівську, Хмельницьку, Вінницьку, Тернопільську, Рівненську, Львівську та Івано-Франківську області. Температура повітря вдень складе +4 ... + 6°С. Вночі знову буде морозити до -6°С. На сході України в нічний час морози сягнуть -15 ...- 17°С.

У вівторок, 11 лютого, опади почнуть вщухати. Мокрий сніг з дощем пройде по всій території України. Нічні заморозки ослабнуть - майже у всіх регіонах стовпчики термометрів зміцняться на плюсових значеннях, тільки в Луганській, Донецькій та Харківській областях очікуються морози до -5°С.

У середу, 12 лютого, на заході України буде сухо і сонячно. Температура повітря вдень +3...+ 5°С, вночі 0 ...+2°С. У Києві, на півдні і півночі країни очікуються незначні опади у вигляді дощу.

У четвер, 13 лютого, суха погода повернеться в усі регіони України. У денний час стовпчики термометрів піднімуться до + 5°С, вночі можливі невеликі заморозки 0 ..- 2°С.

У п'ятницю, 14 лютого, синоптична ситуація практично не зміниться. В окремих областях можливі несильні опади, температура плюсова.

Слід зазначити, що народні синоптики прогнозують, що зима в Україні триватиме ще кілька днів, а після знову в країну повернеться весняна погода. При цьому вони не виключають, що календарна весна принесе українцям чимало погодних сюрпризів у вигляді снігу і морозів.

Раніше ONLINE.UA повідомляв, що весна в Україну прийде через шість тижнів. Такий прогноз зробив харківський бабак Тимко, якого розбудили в переддень святкування Дня бабака. Крім швидкого приходу весни в Україну, Тимко зробив ще одне пророкування - за його прогнозом, наступна зима в країні також буде безсніжною.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?