Погода у жовтні. До чого готуватися українцям
Категорія
Україна
Дата публікації

Погода у жовтні. До чого готуватися українцям

Погода у жовтні. До чого готуватися українцям
Джерело:  online.ua

Згідно з прогнозами синоптиків, погода у другий місяць осені буде суттєво відрізнятися від тієї, що була у вересні. Очікуються дощі та зниження температури повітря.

Джерело: "Укргідрометцентр", NV

Чого очікувати від погоди у жовтні 2023 року

За словами команди Укргідрометцентру, середня місячна температура буде коливатися у діапазоні +7...+13 градусів. Варто звернути увагу на те, що це на 1 – 1,5 градуса вище за норму.

Окрім того, наголошується, що місячна кількість опадів буде сягати 31 – 67 міліметрів.

Зі своїм прогнозом також виступила синоптикиня Наталія Птуха. Вона обіцяє, що зміни погодних умов не забаряться.

Птуха попереджає, що в плані температури вони більше будуть виражатися у перші дні жовтня.

Там, знов таки, надійде поле високого тиску, антициклон, але повітряні потоки вже будуть північні, і це трошки знизить температурні показники,– зазначає синоптикиня.

Фото — unsplash.com

Існує висока ймовірність того, що опади почнуться з 2-3 жовтня: очікується вже трохи більше дощів, а ще перебудова всіх синоптичних процесів.

Вже не буде таким тривалим саме антициклон, нарешті настане час дощів, яких передусім варто чекати на Півночі та на Заході, – наголошує Наталя Птуха.

Що буде відбуватися з температурою

За словами синоптикині, що стосується температури на початку жовтня, то їй поки складно назвати конкретні цифри. Проте вона все-таки прогнозує її зниження приблизно на 7 градусів.

Тобто якщо тепер до +28, то на початку жовтня буде приблизно +20 в денні години, – пояснила Наталя Птуха.

Що також важливо розуміти, погодні умови будуть також безпосередньо залежати від регіону.

Вона звертає увагу на те, що на Півночі та Заході зниження температури може бути більш відчутним. Тим часом на Півдні – не таким значним. Там ще можуть залишатися високі значення.

Читайте також: 

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?