Пол Маккартні приголомшив зізнанням про причини розпаду The Beatles
Категорія
Культура
Дата публікації

Пол Маккартні приголомшив зізнанням про причини розпаду The Beatles

Пол Маккартні приголомшив зізнанням про причини розпаду The Beatles
Джерело:  online.ua

Пол Маккартні ще раз згадав про розпад The Beatles, категорично заперечуючи припущення про те, що він несе цілковиту відповідальність за це. Під час останньої публічної розмови з журналістами, Маккартні сказав, що Джон Леннон хотів розпустити The Beatles.

Джерело: The Associated Press, The Guardian

«Я не провокував розкол», - сказав Маккартні. «Це був наш Джонні».

Шанувальники групи довго сперечалися, хто винен в розпаді, багато хто звинувачував Маккартні. Але Маккартні сказав, що бажання Леннона «зламатися» було головною рушійною силою розколу.

За словами Маккартні, замішання з приводу розриву могло посилитися, тому що їх менеджер попросив учасників групи мовчати, поки він не укладе низку ділових угод.

Фільм повернеться до питання розпаду легендарної групи

Документальний фільм «The Beatles: Get Back», реліз якого запланований на листопад, - це шестигодинна стрічка Пітера Джексона, де розповідається про останні місяці існування групи. На запитання інтерв'юера Джона Уїлсона про рішення почати самостійну кар'єру, що могло спровокувати те, що учасники легендарного гурту розбіглися, Пол Маккартні відповів:

«Припиніть це негайно. Я не спровокував розкол. О, ні, ні, ні. Одного разу Джон увійшов до кімнати і сказав: «Я йду з The Beatles». Це викликає розкол чи ні?»

Згадуючи те, що він вважає «найважчим періодом свого життя», Маккартні, який наступного літа відзначає своє 80-річчя, дає зрозуміти, що він хотів би, щоб група продовжувала існувати, тим більше що після восьми років спільної роботи вони все ще створювали «досить хороші речі».

 «Це була моя група, це була моя робота, це було моє життя. Тому я хотів, щоб це тривало», - сказав Маккартні.

Згідно з загальновідомою інформацією, Пол Маккартні в односторонньому порядку розпустив групу в 1970 році, коли він відповів на питання журналіста, заявивши, що Бітлз більше не існує. Його також звинувачують в тому, що він звертався до юристів з проханням вирішити загальні суперечки групи.

Маккартні вважає, що якби Леннон не втік, музичний шлях групи міг би бути набагато довший.

"Справа в тому, що Джон почав нове життя з Йоко. Джон завжди хотів вирватися з товариства, тому що, знаєте, його виховувала тітка Мімі, яка була досить репресивною, тому він завжди прагнув вирватися».

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?