Politico показало докази нарощування військ РФ на кордоні України
Категорія
Україна
Дата публікації

Politico показало докази нарощування військ РФ на кордоні України

Politico показало докази нарощування військ РФ на кордоні України
Джерело:  online.ua

Авторитетне видання Politico опублікувало супутникові знімки, які підтверджують інформацію про те, що Росія знову концентрує війська та військову техніку на кордоні з Україною. Варто звернути увагу на те, що ці фото були зроблені 1 листопада.

Джерело: знімки, зроблені Maxar Technologies та передані  Politico

Politico оприлюднило знімки, що підтверджують нарощування військ РФ на кордоні України

За словами журналістів, ці знімки показують скупчення бронетанкових частин, танків та самохідної артилерії разом із наземними військами в районі російського міста Єльня недалеко від кордону з Білоруссю.

Фото — politico.com

"В райони навколо Брянська і Курська, недалеко від північного кордону України, була переміщена техніка 4-ї танкової дивізії Росії. Підрозділи оснащені основними бойовими танками Т-80У та самохідною артилерійською установкою", - йдеться в повідомленні.

Фото — politico.com

Окрім того, наголошується, що в цьому районі також помітили елементи 1-ї гвардійської танкової армії. Як стверджує редакція видання, підрозділи розпочали рух наприкінці вересня з інших районів Росії, де вони зазвичай базуються.

Фото — politico.com

Варто звернути увагу на те, що вперше про нарощування російських військ повідомила The Washington Post, однак в Міністерстві оборони України не підтвердили цю інформацію.

Кремль звинуватив Україну у "втягненні РФ у силові дії"

1 листопада скандальний російський дипломат Сергій Лавров почав скаржитися, що офіційна Москва нібито фіксує спроби команди українського лідера Володимира Зеленського "створити провокаційну ситуацію та втягнути Москву в силові дії".

"Повертаючись до України, до "нормандського формату": так, загострення є. Спостерігаються спроби створити провокаційну ситуацію, викликати якусь відповідь від ополчення і втягнути Росію в якісь силові дії. Думаю, вони зараз там міркують, що їм вигідніше", - заявив нещодавно глава МЗС РФ.

Читайте також:

  • У Зеленського попередили про пастку Путіна та ймовірність великої війни

  • Зеленський обговорив з Меркель ситуацію на Донбасі

  • Путін влаштував публічний шантаж США та ЄС на саміті G20

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?