Поліція в Берліні перешкодила мітингувальникам розгорнути прапор України
Категорія
Світ
Дата публікації

Поліція в Берліні перешкодила мітингувальникам розгорнути прапор України

Поліція в Берліні перешкодила мітингувальникам розгорнути прапор України
Джерело:  online.ua

Берлінська поліція не дозволила розгорнути 25-метровий український стяг учасникам проукраїнської акції, а також затримала чоловіка, який роздавав паперові прапорці України.

Джерело: Bild

Берлін заборонив використовувати пропори України та РФ

У сьогоднішній день пам’яті закінчення Другої світової війни в Європі 77 років тому на 15 меморіальних місцях у Берліні заборонено розміщення прапорів.

Причина заборони: поліція бачить «дуже чутливу ризикову ситуацію».

На практиці це означає, що оскільки проросійські демонстранти можуть відчувати себе спровокованими українськими прапорами, їх не можна демонструвати.

Правоохоронці в Берліні 8 травня затримали чоловіка, який роздавав паперові прапорці України на площі Тірґартен, а також не дозволили розгорнути 25-метровий український стяг учасникам проукраїнської акції.

Останнє викликало обурення зокрема посла України в Німеччині Андрія Мельника, а також опозиційної політичної сили — Християнсько-демократичного союзу.

Міністр закордонних справ України гостро розкритикував німецьку владу та поліцію через конфлікт навколо української державної символіки.

Берлін зробив помилку, заборонивши українську символіку. Не можна ставити символи України та РФ на один щабель. А відібрати український прапор в учасників мирного мітингу — це напад на кожного, хто з цим прапором в руках нині захищає Європу та Німеччину від російської агресії, - написав Кулеба.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?