Поліція вперше покарала людину за фейки про коронавірус
Категорія
Події
Дата публікації

Поліція вперше покарала людину за фейки про коронавірус

Поліція вперше покарала людину за фейки про коронавірус
Джерело:  online.ua

Національна поліція у Чернівецькій області виявила українця, який поширював фейкову інформацію про коронавірус COVID-19 в інтернеті. Про це повідомляє ONLINE.UA, посилаючись на пресслужбу правоохоронних органів.

За даними поліції, 38-річний порушник мів ввести людей в оману та панічний стан.

"На своїй сторінці чоловік поширив недостовірну інформацію про кількість в Україні випадків захворювання на COVID-19, у тому числі й з летальними наслідками", - зазначили правоохоронці.

Проти нього склали адміністративний протокол на основі статті 173-1 адміністративного кодексу, яка встановлює покарання за поширення чуток.

"Санкція статті передбачає накладення штрафу від десяти до п'ятнадцяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправні роботи на строк до одного місяця з відрахуванням двадцяти процентів заробітку", - додала пресслужба.

Нагадаємо, саме у Чернівецькій області зареєстрували першого хворого на коронавірус COVId-19 українця. Станом на 16 березня підтверджено п'ять випадків інфекції.

Як повідомляв ONLINE.UA, стан згаданого вище хворого покращився, стверджують у Чернівецькій ОДА. Повторні аналізи першого хворого на COVID-19 в Україні показали негативний результат. Утім, це ще не означає його миттєвої виписки з лікарні.

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?