Поліція закликала українців повідомляти про точки продажу піротехніки
Категорія
Україна
Дата публікації

Поліція закликала українців повідомляти про точки продажу піротехніки

Поліція закликала українців повідомляти про точки продажу піротехніки
Джерело:  online.ua

Нацполіція закликала українців повідомляти про місця, де продають піротехнічні засоби. Їхнє використання в Україні заборонено.

Джерело: речниця НПУ Мар'яна Рева в ефірі телемарафону

Українців закликали повідомляти про продаж піротехніки

Речниця НПУ Мар'яна Рева зазначила, що заборона на використання піротехнічних засобів на всій території України автоматично означає і заборону на їх продаж.

За здійснення продажу піротехніки передбачена адміністративна відповідальність, як правило, у вигляді штрафу.

Звісно, що проводяться відповідні рейди, і за це відповідальною є не лише поліція, а й інші органи контролю. Такі точки перевіряються, ми реагуємо на повідомлення громадян, тому звертаємося до всіх: якщо вам відомо, що десь продають піротехніку, яка є забороненою, телефонуйте на 102, повідомляйте, - сказала Рева.

Речниця запевнила, що поліція реагуватиме на заяви або передаватиме її іншим органам.

Нагадаємо, що раніше голова НПУ Ігор Клименко заяви, що поліція з усією суворістю закону реагуватиме на використання громадянами піротехнічних засобів.

Реакція буде миттєвою та з усією суворістю закону. Заборона не лише на використання, а й на продаж. Відповідальність передбачена і в Кодексі України про адміністративні правопорушення, і в Кримінальному кодексі, - сказав він.

Також він зауважив, що річ не просто у порушенні заборони, оскільки піротехніка зараз – це не про святкування.

Це нагадування про вибухи. Мільйонам людей в Україні й без того психологічно складно переживати війну. Тому закликаю подумати про цих громадян і обійтися без піротехніки. Після перемоги будемо запускати салюти разом, - сказав він.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?