Полк "Азов" спростував заяви росіян про "капітуляцію" з білим прапором
Категорія
Україна
Дата публікації

Полк "Азов" спростував заяви росіян про "капітуляцію" з білим прапором

Полк "Азов" спростував заяви росіян про "капітуляцію" з білим прапором
Джерело:  online.ua

У полку "Азов" повідомили, що інформація про те, що нібито захисники Маріуполя капітулювали з білим прапором є неправдивою заявою російських окупантів.

Джерело: Азов

Білий прапор потрібен для евакуації цивільних

З деяких інтернет джерел шириться інформація, що захисники Маріуполя вийшли до російських військових з білим прапором. Насправді ж, для реалізації плану евакуації цивільних, використовуються білі прапори обома групами, - зазанчили в Азові.

У полку підкреслили, що і цього разу, для евакуації громадян з території заводу «Азовсталь», обидві групи використовували такі стяги. Там зауважують, що дана процедура проводиться вже вчетверте.

Перед цим у соцмережах поширювали непідтверджену інформацію, що начебто захисники Маріуполя вийшли з білими стягами в напрямку російських військ.

Евакуація з Азовсталі

Нагадаємо, що евакуація з Азовсталі почалася 1 травня, за сприяння ООН та Міжнародного комітету Червоного Хреста.

Тоді з бункерів заводу евакуювали частину цивільного населення. 3 травня вони прибули до Запоріжжя.

4 травня в рамках "маріупольського коридору" до Запоріжжя зуміли евакуювати 344 людини. Це стало другим етапом евакуації під проводом ООН і МКЧХ.

6 травня почався третій етап евакуації. Українська сторона підтвердила вивезення 50 людей з Азовсталі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?