Польща будує електронний бар’єр на кордоні з Калінінградською областю РФ
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща будує електронний бар’єр на кордоні з Калінінградською областю РФ

Польща будує електронний бар’єр на кордоні з Калінінградською областю РФ
Джерело:  online.ua

Польща почала будівництво електронного брандмауера на кордоні з Росією. Він охоронятиме 199 кілометрів кордону та проводитиме повний моніторинг того, кордону з Росією

Джерело: RMF 24

Польща будує електронний бар’єр на кордоні з РФ

Повідомляється, що Польща розпочала будівництво електронного брандмауера на польсько-російському кордоні. Роботи завершаться восени цього року.

Про це повідомив очільник МВС Польщі Маріуш Камінський

Сьогодні почалися дуже конкретні земляні роботи з будівництва електронної дамби на польсько-російському кордоні, тобто на кордоні у районі Кенігсберга, – сказав міністр.

Він додав, що це дозволить Польщі мати повний моніторинг того, що відбувається на кордоні з Росією.

Дамба на кордоні з Росією буде “надзвичайно сучасною”, як і на кордоні з Білоруссю.

Електронний брандмауер на кордоні з Росією будується на підставі Закону про будівництво охорони державного кордону. Цей акт прийнято на прохання Міністерства внутрішніх справ і адміністрації Польщі у зв'язку з міграційним тиском з Білорусі.

Що таке електронний брандмауер

Електронний брандмауер являє собою систему камер і датчиків руху.

Він охоронятиме 199 кілометрів кордону Польщі з РФ. Його радіус дії охоплюватиме весь сухопутний кордон з Росією за винятком ділянки Віслинської коси, де вже кілька років кордон охороняється радіоелектронними засобами.

На будівництво електронної греблі було укладено контракт на понад 373 млн злотих.

Вона буде розділений на 12 функціональних секцій. На них встановлять близько 2 тис камерних стовпів, 3 тис відеокамер та 700 км кабелів живлення, передачі та виявлення.

Будівельні роботи вже розпочато в районі прикордонних постів у Безледах та Семпополі. Перші роботи в смузі прикордонної дороги включають зведення фундаменту опор для камер та монтаж електромереж.

 Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?