Польща може провести навчання українських військових на винищувачах F-16 – Моравецький
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща може провести навчання українських військових на винищувачах F-16 – Моравецький

Польща може провести навчання українських військових на винищувачах F-16 – Моравецький
Джерело:  online.ua

Під час спільної пресконференції прем’єр-міністра Польщі Матеуша Моравецького і президента Володимира Зеленського, польський прем’єр повідомив про готовність Польщі навчати українських пілотів на винищувачах F-16.

Джерело: пресконференція Матеуша Моравецького та Володимира Зеленського

Навчання на F-16 для українців

Сьогодні, під час візиту польського прем’єра до Києва та його зустрічі з Володимиром Зеленським, було проведено спільну пресконференцію,у ході якої були обговорені важливі питання щодо військової допомоги та підтримки України.

Матеуш Моравецький підкреслив, що навчання українських військових на винищувачах F-16 можливе, країна готова до цього, проте згодом додав, що це питання має бути винесене на обговорення та узгоджене в рамках ширшої коаліції.

Ми готові проводити такі навчання на винищувачах F-16 у Польщі, – сказав він.

Зміст пресконференції

Під час зустрічі польський прем’єр та український президент обговорили низку питань, зокрема оборонних, а саме зброї для України, яка може бути фактором пришвидшення російської поразки на полі бою.

Зеленський додав, що було обговорено питання європейської та євроатлантичної інтеграції України та її відбудову після війни.

Зеленський назвав приїзд польського прем’єра символом єдності та солідарності українського і польського народів.

Присутність Матеуша сьогодні в Україні, тут, у столиці – це потужний символ єдності України і Польщі, нашої спільної незламності, нашої дієвої солідарності, – сказав Зеленський

Він додав, що Польща є одним з найбільших і найвідданіших союзників України. Вона є однією з країн, що надали підтримку в найбільшому обсязі, зокрема економічну, гуманітарну, військову та політичну.

Президент України підкреслив, що Польща виявляла свою підтримку ще до початку російського повномасштабного вторгнення, а також “кожну хвилину” впродовж цілого року війни з Росією. Він переконаний, що Польща буде з Україною до “спільної перемоги”.

Читати також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?