Польща не підтримає мирну угоду при умові здачі Росії територій України
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща не підтримає мирну угоду при умові здачі Росії територій України

Польща не підтримає мирну угоду при умові здачі Росії територій України
Джерело:  online.ua

Зовнішньополітичний радник президента Дуди та один з керівників президентської канцелярії Польщі Якуб Кумоч заявив, що Польща буде гарантом безпеки України, якщо мирна угода гарантуватиме територіальну цілісність України.

Джерело: Gazeta.pl 

Польща готова бути гарантом безпеки України

Україна запропонувала Польщі приєднатися до групи країн, які гарантуватимуть її безпеку. Президент і уряд вирішили, що Польща не буде ухилятися від своєї відповідальності. Зараз ми обговорюємо проект угоди між Україною та державами-гарантами. Однак це лише початок шляху. Один із можливих шляхів припинення конфлікту, - сказав Кумоч.

Польщу угода цікавить лише за одної умови.

Якщо буде досягнуто мирної угоди, нас цікавить лише така, яка гарантує територіальну цілісність України та її незалежність. І лише та, на яку погоджуються українці.

Він також пояснив різниці в розумінні угоди росіянами та українцями.

Росіяни хотіли б, щоб гарантії були повторенням Будапешта, а Україна б додатково визнала втрату Криму та Донбасу. Як ви правильно зазначили, це смішно. На початку вони також вимагали роззброєння України, але вимагати роззброєння держави, армія якої розгромила значну частину російських військ у сухопутному зіткненні, є нахабністю.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?