У Європі стартували військові навчання країн НАТО
Категорія
Світ
Дата публікації

У Європі стартували військові навчання країн НАТО

У Європі стартували військові навчання країн НАТО
Джерело:  online.ua

1 травня на території Європи розпочалися військові навчання НАТО "Захисник Європи" (Defender Europe 22) та "Швидка відповідь" (Swift Response 2022).

Джерело: Міністерство національної оборони Польщі

НАТО проведе навчання у восьми країнах

З 1 по 27 травня відбудуться навчання Defender Europe 2022 (DE22) та Swift Response 2022 (SR22), які пройдуть на території Польщі та 8 інших країн.

У них візьмуть участь 18 тисяч солдатів із понад 20 країн, у тому числі близько 7 тисяч солдатів та 3 тисячі одиниць техніки на території Польщі.

Окрім польських військовослужбовців, участь у них візьмуть солдати зі США, Франції, Швеції, Німеччини, Данії та Великої Британії.

У межах навчань перевірятиметься здатність бійців із до взаємодії між собою. Перебіг навчань включатиме тактичне переміщення військових на далеку відстань із подоланням водних перешкод та вогневою підготовкою.

Спільні навчання підвищують безпеку східного флангу та служать для відпрацювання відповідно до стандартів НАТО процедур використання військ та їхньої адаптації до нових викликів сучасного поля бою та стримування потенційного агресора, — зазначили у Міноборони Польщі.

DE22 і SR 22 належать до серії циклічних оборонних тренувань, вони не спрямовані проти жодної країни та не пов’язані з поточною геополітичною ситуацією в регіоні. Національний та міжнародний процес планування для них розпочався у 2021 році.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?