Польща не віддасть усі МіГ-29 Україні — МЗС Польщі
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща не віддасть усі МіГ-29 Україні — МЗС Польщі

Польща не віддасть усі МіГ-29 Україні — МЗС Польщі
Джерело:  online.ua

Заступник міністра закордонних справ Польщі Павел Яблонський заявив, що Польща не віддасть одразу усі свої винищувачі МіГ-29 Україні. Також країна дбатиме про зміцнення власної безпеки.

Джерело: RMF 24

Україна отримає не усі польські винищувачі МіГ-29

Павел Яблонський, заступник очільника голови МЗС Польщі був запрошений на польське радіо RMF, де обговорив нагальні внутрішні та міжнародні питання, у тому числі ситуацію в Україні.

На питання, чи надасть Польща Україні усі винищувачі МіГ-29, що наявні в країні, він відповів “Ні, я не думаю” та заявив, що окрім допомоги Україні Польща займається ще й зміцненням власної безпеки, тому усі винищувачі МіГ-29 не можуть бути надані Україні.

Натомість він сказав, що поставки будуть здійснюватися послідовно, для того, щоб забезпечити кращу ефективність на полі бою.

По-перше, щоб ці поставки були ефективними (...) . Водночас ми зміцнюємо безпеку Польщі, – зазначив він.

Словаччина передала Україні чотири винищувачі МіГ-29

23 березня Міністр оборони Словаччини заявив, що перші чотири винищувачі МіГ-29 вже перетнули кордон держави та прямують до України.

Він додав, що наступними тижнями залишок літаків буде передано Україні, однак наголосив, що додаткової інформації заздалегідь надати не може.

Словаччина усього пообіцяла надати Україні 13 МіГ-29.

16 березня президент Польщі Анджей Дуда анонсував передачу чотирьох МіГ-29 Україні.

Він зазначив, що у Польщі на сьогодні ще є близько десяти таких літаків.

Прем’єр-міністр Словаччини повідомив, що уряд одноголосно схвалив рішення та надасть літаки спільно з Польщею.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?