Польща, Німеччина та США домовляються про спільні навчання у Східній Європі
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща, Німеччина та США домовляються про спільні навчання у Східній Європі

Польща, Німеччина та США домовляються про спільні навчання у Східній Європі
Джерело:  online.ua

Вашингтон домовляється з Берліном та Варшавою про проведення спільних військових навчань у Польщі. Це відповідь на військову загрозу РФ східному флангу НАТО.

Джерело: DW

Три країни НАТО ведуть перемовини про військові навчання у Польщі

Міністр оборони Німеччини Борис Пісторіус, повідомив, що наразі навчання "розглядаються". Він не надав жодних деталей.

Пісторіус заявив, що військові маневри в країні, що межує з Україною, послужили б "дуже чітким" сигналом союзникам НАТО, а також і президентові Росії Володимиру Путіну.

Очільник Міноборони ФРН додав, що НАТО "далеко не таке слабке, як довгий час вважав" Путін.

За його словами, Альянс став згуртованішим та сильнішим, ніж до повномасштабного російського вторгнення в Україну.

Проте для країн Східної Європи, таких як Польща, країни Балтії, Словаччина та інші, важливо бачити, що Німеччина як найважливіший європейський член альянсу та США як трансатлантичний партнер виконують свої оборонні зобов'язання, - закінчив він.

РФ не здатна наразі атакувати НАТО

За словами заступника генсека НАТО Мірчі Джоане, експерти Альянсу не бачать загрози нападу від РФ на Молдову чи інші держави.

Щодо Молдови. Сьогодні у [військ] Росії немає достатньо сил для прокладання наземного коридору через Одесу до Придністров’я і оточення України зі спини. Хоча такий план досі є, - сказав він.

Також Джоане зазначив, що чим сильнішим стає НАТО, тим менше у Путіна буде мотивації атакувати Альянс, що наразі й так здається малоймовірним.

Наразі у НАТО активізовано Сили швидкого реагування. Це означає, що сотні тисяч солдатів перебувають у стані бойової готовності.

Східний фланг НАТО нині простягається від Норвегії через Фінляндію, Швецію, країни Балтії, Польщу, Словаччину, Румунію, Болгарію, Грецію і Туреччину.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?