У НАТО вигадали спосіб схилити Зеленського до переговорів з Путіним — WSJ
Категорія
Політика
Дата публікації

У НАТО вигадали спосіб схилити Зеленського до переговорів з Путіним — WSJ

У НАТО вигадали спосіб схилити Зеленського до переговорів з Путіним — WSJ
Джерело:  online.ua

Члени НАТО, насамперед йдеться про Британію, Німеччину та Францію, запропонували українському лідеру Володимиру Зеленському підписати договір про зближення з Альянсом, щоб схилити Україну до відновлення мирних переговорів з командою диктатора Володимира Путіна.

Джерело: The Wall Street Journal  з посиланням на своїх інсайдерів

У НАТО хочуть підштовхнути Україну до переговорів з Росією — WSJ

Як вдалося дізнатися американським журналістам, НАТО пропонує Зеленському підписати певну угоду про співпрацю – яка, однак, не буде означати членства в блоці, тоді як українська влада зобов’яжеться розпочати мирні переговори з Кремлем.

Редакція видання з'ясувала, що автором цього плану був британський лідер Ріші Сунак. Його пропозицію також підтримали Шольц та Макрон.

Британія, Німеччина та Франція досі мають сумніви у тому, що ЗСУ вдасться військовим шляхом вигнати окупантів з Донбасу та Криму, а Захід, мовляв, не зможе підтримувати Україну у військовому плані протягом тривалого часу.

Ми постійно повторюємо, що Росія не повинна перемогти, але що це означає? Якщо війна триватиме досить довго з такою інтенсивністю, втрати України стануть нестерпними. І ніхто не вірить, що їм вдасться повернути Крим, – заявив WSJ інсайдер із команди Макрона.

Макрон та Шольц особисто пропонували Зеленському переговори з Росією

Редакція видання дізналася, що під час зустрічі в Парижі, у лютому 2023 року, Макрон та Шольц заявили Зеленському, що президенту України, мовляв, слід замислитися про початок мирних перемовин з Кремлем.

Макрон сказав, що навіть смертельні вороги, такі як Франція і Німеччина, мусили укласти мир після Другої світової війни, а Зеленський, який проявив себе як лідер країни, що воює, зрештою буде змушений перейти до політичного державного управління і ухвалювати складні рішення, - йдеться в повідомленні.

Що важливо розуміти, пропозиція Сунака, Макрона та Шольца обговорювалася лише в кулуарах, однак НАТО не планує підтримувати будь-який довгостроковий статус України в Альянсу, який не дотягує до повноправного членства в Альянсі.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?