Україна стане членом НАТО — прем'єр Британії Сунак
Категорія
Політика
Дата публікації

Україна стане членом НАТО — прем'єр Британії Сунак

Україна стане членом НАТО — прем'єр Британії Сунак
Джерело:  online.ua

На переконання британського лідера Ріші Сунака, Україна обов'язково стане членом НАТО у майбутньому. Він також звернув увагу на те, що над зближенням нашої країни з Альянсом партнери Києва можуть працювати вже сьогодні.

Джерело: "Європейська правда"

Сунак запевнив, що Україна стане членом НАТО

Я погоджуюся з Єнсом Столтенбергом, генеральним секретарем НАТО, який сказав, що Україна стане членом НАТО. Але ми також повинні сфокусуватись на сьогоднішній ситуації. Для мене це означає переконатися, що у нас є план продовжувати підтримку української безпеки - не тільки негайно, але і в довгостроковій перспективі, - наголосив Ріші Сунак.

За словами британського лідера, частиною цього є навчання, які проводить його країна.

Сунак закликав розпочати підготовку до вступу України в НАТО

Політик також озвучив пропозицію щодо надання Україні більше стандартного обладнання НАТО на її шляху до Альянсу, а також зробити все можливе, щоб забезпечити оперативну сумісність усіх сил різних країн та те, як вони використовують це обладнання.

Тому навчання українських пілотів тактиці НАТО також є частиною цього процесу. Це ті речі, над якими ми можемо працювати прямо зараз, і ми повинні працювати над тим, щоб зміцнити безпеку України в довгостроковій перспективі... Ми повинні переконатися, що ми говоримо про довгострокове майбутнє України, і це означає, як я вже сказав, надання більшої кількості стандартного обладнання НАТО, пошук шляхів підвищення оперативної готовності і, дійсно, переконатися, що ми думаємо про довгострокові оборонні потреби України, - пояснив свою позицію з цього приводу Ріші Сунак.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?