Сунак анонсував розробку НАТО гарантій безпеки для України
Категорія
Політика
Дата публікації

Сунак анонсував розробку НАТО гарантій безпеки для України

Сунак анонсував розробку НАТО гарантій безпеки для України
Джерело:  online.ua

За словами прем'єр-міністра Великої Британії Ріші Сунака, в НАТО мають до липня цього року завершити розробку гарантій безпеки для України.

Джерело:  Bloomberg

Що відомо про розробку НАТО гарантій безпеки для України 

Зокрема, очільник уряду Великої Британії сподівається, що план із надання гарантій безпеки України почнуть обговорювати під час наступного саміту НАТО у Вільнюсі.

За його словами, Україна має стати членом НАТО відповідно до власних прагнень.

Нам потрібно подумати про те, як у майбутньому ми захищатимемо безпеку України. Це розмова, яку ми вже маємо розпочати, бо саміт у Вільнюсі - гарне місце для його завершення, - зазначив Сунак.

Прем'єр Британії також закликав союзників посилити військову допомогу Україні. Зокрема, надати більше артилерії, далекобійної зброї, танків та систем протиповітряної оборони.

На його думку, переломний момент у війні вже розпочався, тому Україні потрібно більше озброєння, аби отримати перевагу.

Варто зазначити, у столиці Литви 11 та 12 липня пройде саміт НАТО, де зустрінуться лідери країн-членів альянсу.

При цьому пропагандисти в РФ після провальних спроб злочинної армії РФ захопити Київ за 3 дні почали погрожувати Польщі, яку, за їх словами, кремлівська армія може поставити на коліна буквально за годину.

В ефірі однієї з пропагандистських програм один з експертів у студії заявив, що наявною в Росії зброєю можна за лічені хвилини "повернути Польщу у кам'яний вік".

Польщу можна поставити на коліна за годину, повернувши її у кам'яний вік. 60 стратегічних об'єктів можуть бути знищені за 20 хвилин - і Польщі нема, там більше нічого не буде. Там не буде водопостачання, там не буде електрики, там не буде військових баз. Все - вона повернеться у кам'яний вік. І для цього не треба вводити війська, - заявив кремлівський пропагандист.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?