Польща передала Україні сотні танків та десятки БМП
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща передала Україні сотні танків та десятки БМП

Польща передала Україні сотні танків та десятки БМП
Джерело:  online.ua

Польща передала Україні 200 танків Т-72 та кілька десятків бронемашин для спротиву агресії РФ.

Джерело: "Польське радіо"

Польща передала Україні сотні танків 

Повідомляється, що Польща надала Україні достатню кількість танків для формування двох танкових бригад - це понад 200 одиниць Т-72.

Ці поставки не включають військову допомогу на 1,6 млрд доларів, до яких увійшли самохідні гаубиці "Гвоздика" і реактивні установки "Град". Варшава до цього також надала ракети класу "повітря-повітря" для літаків МіГ-29 і Су-27, дрони виробництва WB Electronics, ПЗРК "Піорун" і велику кількість боєприпасів.

Видання зазначає, що на озброєнні в Польщі налічувалося майже 400 танків Т-72, в 2019 році частина з них була модернізована, проте Україні передаються ті машини, які не встигли пройти доопрацювання.

Тим часом зенітно-ракетні війська повітряного командування "Південь" отримали від Словакії комплекс С-300, який вже почав виконувати бойові завдання.

Продовжуємо закривати небо від російських загроз. ЗРК С-300 від країн-партнерів… значно підсилив протиповітряну оборону в південному регіоні. Зазначений комплекс вже виконує бойові завдання, - зазначають представники командування повітряних сил ЗСУ.

Повідомляється, що ЗРК С-300 ефективно виконує свою роботу проти значної частини об'єктів російських окупантів та може збивати літаки, крилаті та балістичні ракети на дистанції від 5 до 150 км.

При цьому, не важливо, на якій відстані летить ціль – 10 метрів чи 27 км.

За словами представника оперативного командування "Південь" Владислава Назарова, військові кораблі РФ продовжують загрожувати ракетними ударами по території України.

Він зазначає, що вчора ввечері ракетний удар було завдано по Одеській області. Окупанти атакували регіон трьома ракетами, дві з яких – крилаті ракети морського базування типу "Калібр" були випущені кораблем, а також - Х-59, запущеної з літака. Підрозділ протиповітряної оборони всі ракети знищив.

У той же час, вчора вранці окупанти обстріляли одне з підприємств Миколаєва. Ракетним ударом зруйновані виробничі приміщення з виготовлення будівельних матеріалів. Потерпілих немає.

За словами Назарова, станом на вечір 28 квітня, ворог продовжував ведення бойових дій на зайнятому рубежі в Херсонській і Миколаївській областях. Ні атакувати, ні просунутися українські підрозділи йому не дозволили.

При цьому ракетно-артилерійськими ударами знищено 14 окупантів, броньована та автомобільна техніка, засоби артилерійсько-ракетного ураження.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?