Польща планує полегшити працевлаштування українців
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща планує полегшити працевлаштування українців

Польща планує полегшити працевлаштування українців
Джерело:  online.ua

Влада Польщі заявила, що виступає за спрощення працевлаштування іноземців, зокрема, й українських громадян.

Джерело:  Dziennik.pl

Офіційна Варшава має намір полегшити працевлаштування українців

"Ми хочемо, щоб іноземці могли легко приїжджати до Польщі, починати тут працювати, особливо у професіях, де нам не вистачає робочої сили", - виступила із заявою заступниця міністра розвитку, праці та технологій Польщі Івона Міхалек.

За її словами, наразі деталі змін у працевлаштуванні іноземних громадян розробляються.

Згідно з останніми даними, національний план реконструкції включає, зокрема, сприяння працевлаштуванню іноземців, що має заповнити дефіцит на польському ринку праці.

Польська влада має намір посилити роль бюро праці в процесі видачі дозволів на роботу іноземцям, скоротити час, необхідний для отримання дозволу, та зменшити формальності.

Окрім того, офіційна Варшава повідомляє, що процедури, пов'язані з отриманням дозволу на роботу для іноземців, будуть повністю оцифровані. Також наголошується, що триває робота над новою міграційною політикою Польщі.

Міхалек звернула увагу на те, що наразі у підприємців великий попит на іноземних працівників.

"Щотижня я чую від підприємців, що у них мало робочих рук, щоб працювати не тільки в таких галузях, як торгівля та будівельні послуги, але і в інших сферах, таких як ІТ", - наголосила польська чиновниця.

За її словами, роботодавці дуже позитивно оцінюють працівників з України та Білорусі.

Варто звернути увагу на те, що згідно з офіційною статистикою, у Польщі проживають понад мільйон українських громадян. Навесні, коли оголосили про закриття кордонів, частина заробітчан повернулася до України. Але згодом кількість українців у Польщі знову зросла.

Що цікаво, ця понад мільйонна кількість українців не задовільняє польську владу, особливо в період збору врожаю Польща готова прийняти більше прикордонних сусідів.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?