Польща екстрадувала українців, які переправляли нелегалів до Європи — Rzeczpospolita
Категорія
Світ
Дата публікації

Польща екстрадувала українців, які переправляли нелегалів до Європи — Rzeczpospolita

Польща екстрадувала українців, які переправляли нелегалів до Європи — Rzeczpospolita
Джерело:  online.ua

Польща екстрадувала українців, які переправляли нелегалів до Європи. 

Джерело: Rzeczpospolita

Польща екстрадувала українців, які переправляли нелегалів до Європи

Про це повідомила Rzeczpospolita із посиланням на дані Прикордонної служби.

Згідно з інформацією, яку Rzeczpospolita отримала від Прикордонної служби, Польща, згідно з угодою з Україною, вже видворила громадян цієї країни, які переправляють нелегалів до Європи, — йдеться у повідомленні видання.

Виявляється, більшість із кур'єрів нелегальних мігрантів, яких ловить Польща, є громадянами України. За пособництво передбачено покарання до восьми рокі

Польща може почати екстрадицію українців-ухилянтів

Президент України Володимир Зеленський доручив своїм службам перевірити всі листки непрацездатності, видані військово-лікарськими комісіями з початку російської агресії 24 лютого 2022 року. Згідно з його повідомленням, є список осіб, які виїхали за кордон на на підставі судових рішень, винесених лікарями та військовими, викритими в корупції.

Це тисячі українських чоловіків призовного віку, які зараз проживають у Польщі та багатьох інших країнах.

Голова президентської фракції "Слуга народу" Давид Арахамія нещодавно не виключив звернення з проханням про екстрадицію таких українців.

За його словами, після пред'явлення обвинувачення підозрюваному правоохоронні органи України будуть звертатися з проханням про екстрадицію до окремих держав на підставі угод про взаємну правову допомогу. Наразі служби, завдяки свідченням затриманих лікарів і керівників додаткових командувань, намагаються підрахувати, скільки чоловіків призовного віку насправді втекли з армії за кордон.

Згідно з підготовленими для Rzeczpospolita даними Штабу прикордонної служби, з 24 лютого 2022 року до 31 серпня цього року до Польщі в’їхало 2 869 794 громадянина України у віці, на який поширюється ця заборона (18-60 років), а виїхало – 2 790 040.

Після відрахування вибулих із прибулих у Польщі залишається 79 754 українці, які потенційно підлягають мобілізації в країні. Польща не мала ані права, ані зобов’язання перевіряти цю групу на кордоні, і, як відповідає Міхальська, прикордонна служба досі не надала дані цих людей службам у Києві.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?