У Польщі шириться смертельна хвороба: що важливо знати
Категорія
Світ
Дата публікації

У Польщі шириться смертельна хвороба: що важливо знати

У Польщі шириться смертельна хвороба: що важливо знати
Джерело:  online.ua

Співробітники Агентства внутрішньої безпеки Польщі офіційно підтвердили, що в місті Жешув відбувся спалах смертельної "хвороби легіонерів", яка забрала життя щонайменше 8 людей. За попередніми даними, заразилися понад сотня осіб. Наразі триває пошук джерела спалаху.

Джерело: AP

Хвороба легіонерів. Що наразі відбувається в Польщі

Місцева влада звертає увагу на те, що Жешув є головним транзитним вузлом для міжнародної військової підтримки України від початку війни.

Не можна також не згадати про те, що близько 10 000 американських військовослужбовців наразі дислокуються в цьому регіоні.

26 серпня офіційна Варшава підтвердила смерть 8-ї людини від легіонельозу. Ці дані підтвердив спікер Університетської клінічної лікарні у Жешуві.

За його словами, померлий пацієнт мав багато хронічних захворювань, зокрема й рак. Медики підтвердили, що він був інфікований легіонелою.

Згідно з останніми даними, щонайменше у 113 мешканців Жешува виявили інфекцію. Ця хвороба забрала життя 8 людей, які страждали на хронічні захворювання та були старшого віку.

Фахівці звертають увагу не те, що це незвичайна ситуація. Місцева влада уже ухвалила рішення про дезінфекцію хлором і озоном понад 1000 кілометрів водогонів Жешува.

Влада попередила мешканців, що воду з крана слід відстоювати, щоб вона втратила частину хлору, а потім кип'ятити її перед вживанням. Вони запевнили, що рівень хлору, який буде використовуватися, буде безпечним для організму.

До чого тут Росія

Як повідомляють представники Агентства внутрішньої безпеки, вони встигли дослідити чимало об'єктів в Жешуві, однак насамперед водогін, звідки, як вважають експерти, могли потрапити бактерії.

Уже активно обговорюється версія про те, що це спроба влади РФ посіяти "паніку" серед союзників України.

Це фактор, який змусив нас вжити заходів, щоб виключити деякі сценарії, – наголосив заступник міністра-координатора спецслужб Польщі Станіслав Жарин.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?