Польща попередила світ про нову атаку Білорусі
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща попередила світ про нову атаку Білорусі

Польща попередила світ про нову атаку Білорусі
Джерело:  online.ua

18 вересня польський прем'єр-міністр Матеуш Моравецький офіційно попередив міжнародну спільноту, що на території Білорусі перебувають близько 10 тисяч мігрантів, які можуть наповнити Польщу і Литву.

Джерело:  Delfi

Польщастверджує, що Білорусі є 10 тисяч мігрантів для "гібридної атаки" проти ЄС

"Згідно з нашими даними, в Білорусі є понад 10 тисяч, може, і більше осіб, які переміщені з Близького Сходу, переважно - з Іраку, а також з Сирії, щоб проводити гібридну атаку", - заявив Матеуш Моравецький на спільній пресконференції з прем'єром Литви Інгрідою Шимоніте.

Він також звернув увагу на те, що команда Олександра Лукашенка здійснює проти Литви і Польщі "провокацію, яка була інспірована в Москві".

Окрім того, прем'єр-міністр Польщі також нагадав про необхідність боротьби з пропагандою мінського режиму, щоб не допустити "ефективність політики Александра Лукашенка".

"Тому ми в Брюсселі говоримо в унісон, в унісон говоримо і в ООН, у Вашингтоні", - підкреслив польський політик.

За словами Шимоніте, країни охороняють кордон, який є не тільки кордоном Литви або Польщі, а кордоном всього Європейського Союзу.

Вона також наголосила, що Литві доводиться охороняти досить довгу ділянку кордону в порівнянні з розміром країни, так що це "досить серйозний виклик".

Не можна також не звернути увагу на те, що Україна доставила Литві третю і останню частину гуманітарної допомоги для безпекових потреб балтійської держави.

Нагадаємо, що очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн 15 вересня у своєму щорічному зверненні звинуватила режим Лукашенка у гібридній атаці проти Європейського Союзу з метою його дестабілізації.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?