Польща попереджує про можливе вторгнення РФ в Україну найближчими днями
Категорія
Україна
Дата публікації

Польща попереджує про можливе вторгнення РФ в Україну найближчими днями

Польща попереджує про можливе вторгнення РФ в Україну найближчими днями
Джерело:  online.ua

За словами керівника Нацбюро Польщі з питань національної безпеки Павела Солоха, РФ продовжує нарощувати кількість військових та озброєння біля українського кордону, що може свідчити про підготовку до вторгнення в Україну вже найближчими днями.

Джерело:  PAP

У Польщі попереджають Україну про можливий напад РФ

Звісно, ситуація патова, але треба бути готовими до того, про що говорив міністр оборони Британії, що Росія найближчими днями може напасти на Україну, - повідомляє Солох.

При цьому керівник Нацбюро Польщі з питань безпеки підкреслив, що можливий будь-який сценарій розвитку подій.

Здається, що масовий напад, спрямований на захоплення всієї території України, виглядає найменш вірогідним, хоча, звісно, не можна виключати, і росіяни, як завжди в таких ситуаціях, досліджують свої можливості, з точки зору дестабілізації країни без жодного пострілу, без руху армії, - підкреслив Солох.

Він також повідомив про заплановану зустріч президентів Володимира Зеленського та Анджея Дуди.

Попереду тиждень, протягом якого також будуть численні консультації, переважно серед союзників. Наш президент зустрінеться з президентом України, - повідомив Солох.

Він додав, що представники США запевнили керівництво Польщі у тому, що будуть інформувати союзників вне залежності від того, як будуть просуватись переговори стосовно деескалації ситуації.

Між тим, голова МЗС РФ Сергій Лавров повідомив, що найближчими днями повинні відбутись зустрічі представників Заходу з дипломатами Кремля.

Ми твердо розраховуємо на обіцяні нам конкретні відповіді на ті проекти документів, які Росія передала США і членам НАТО. Є підстави вважати, що цими днями пройдуть деякі контакти на цю тему

Зростання напруги біля українського кордону

17 січня білоруський диктатор Олександр Лукашенко знову почав скаржитися на те, що "біля кордонів Білорусі йде нарощування військового контингенту України". Про це він заявив, заслуховуючи доповідь про задум спільного оперативного навчання збройних сил Білорусі та Росії.

Фото - facebook.com/mod.mil.rus

У Кремлі тим часом відреагували на заяви керівництва Естонії до розміщення військового контингенту НАТО.

У Кремлі вважають, що це доводить, що не Росія нагнітає напруженість в регіоні.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?