Польща прямо розкритикувала ЄС за закриті двері перед Україною
Категорія
Політика
Дата публікації

Польща прямо розкритикувала ЄС за закриті двері перед Україною

Польща прямо розкритикувала ЄС за закриті двері перед Україною
Джерело:  online.ua

Лідер польської держави Анджей Дуда виступив із заявою на підтримку українського сусіда, а також одночасно з цим він розкритикував політику Євросоюзу щодо країн-партнерів.

Джерело: Prezydent.Pl

За словами іноземного лідера, офіційний Брюссель має перш за все продемонструвати, що європейська спільнота - це не клуб для виключно обраних.

Європейські партнери не викликатимуть повноцінної довіри у Києві, якщо вони не прийматимуть у свої лави державі, що дійсно прагнуть інтегруватися та демонструють такий потяг упродовж років.

З такою заявою президент Польщі виступив під час неформальної зустрічі лідерів парламентських і напівпрезидентських країн Євросоюзу. Він нагадав про існування певної “залізної завіси”, що складаються з митних бар’єрів, візових обмежень чи відсутності перспектив для членства.

Таким чином політик підтримав інтеграційну проєвропейську політику одночасно в Україні та Молдові.

“Сила нашої спільноти та її сприйняття у світі мають випливати з її авторитету. Я говорю про розширення. Ми – Європа, континент, а не клуб для обраних”, - резюмував Дуда.

Він уточнив, що стосовно підтримки Києва готовий повторити такі слова через 10 чи навіть 15 років.

Вступ України в ЄС

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба наголосив, що західні країни використовують тему проблем із реформами, аби не визнавати своєї неготовності говорити про її членство.

“Хочу, щоб мене зрозуміли правильно – ми є прихильниками реформ і ми впроваджуємо реформи. Проте я відверто стомився від того, коли нас тримають на гачку реформ, щоб не визнавати правду – не Україна не готова до шляху до ЄС, а ЄС неготовий приймати Україну”, - вважає дипломат.

Він також прямо оцінив відносини блоку й Києва у поточному стані як “стратегічну невизначеність”.

Своєю чергою президент Володимир Зеленський попередив Євросоюз і НАТО одночасно, що ці спілки будуть послаблені без України.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?