В МЗС зізналися, чому насправді Брюссель блокує вступ України в ЄС
Категорія
Політика
Дата публікації

В МЗС зізналися, чому насправді Брюссель блокує вступ України в ЄС

В МЗС зізналися, чому насправді Брюссель блокує вступ України в ЄС
Джерело:  online.ua

Член команди українського президента Володимира Зеленського та очільник Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що західні країни використовують тему проблем із реформами в Україні, щоб не визнавати своєї неготовності говорити про її членство. З такою гучною заявою він виступив під час форуму YES-Brainstorming.

Джерело: "ЄП"

Кулеба пояснив, чому насправді ЄС блокує вступ України в Євросоюз

"Хочу, щоб мене зрозуміли правильно – ми є прихильниками реформ і ми впроваджуємо реформи. Проте я відверто стомився від того, коли нас тримають на гачку реформ, щоб не визнавати правду – не Україна не готова до шляху до ЄС, а ЄС неготовий приймати Україну", – наголосив український дипломат.

Окрім того, Дмитро Кулеба звернув увагу на те, що нинішні відносини між Україною та ЄС можна охарактеризувати як "стратегічну невизначеність".

"Ми питаємо, що нам зробити заради членства у ЄС, але нам не дають відповіді і лише кажуть – працюйте далі... Прийняття до ЄС залежить не лише від реформ – це й також і політичне питання. А політично ЄС не готовий говорити про членство України. І це не залежить від реформ", – підкреслив очільник МЗС.

Не можна також не згадати про те, що чинна лідерка Естонії Керсті Кальюлайд під час виступу на YES-Brainstorming знову заявила, що Україну від членства в ЄС відділяють ще роки роботи.

"На жаль, за 5 років я не побачила наближення України до виконання Копенгагенських критеріїв", - зізналася вона.

Також політикиня нагадала про проблеми естонських інвесторів в Україні.

"Є компанія, яка дійшла до європейського правосуддя, але їй це не допомогло. А нещодавно я дізналася про компанію, яка наближалася до дуже серйозної угоди в України, але до них прийшов адвокат (не буду казати кого він представляв), і заявив, що для прискорення угоди їм треба поділитися частиною своїх акцій... Тому коли питають, чому Україна досі не в ЄС, то відповідь, на мій погляд, очевидна", - заявила лідерка Естонії.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?