Зеленський попередив НАТО і ЄС про послаблення без України
Категорія
Політика
Дата публікації

Зеленський попередив НАТО і ЄС про послаблення без України

Зеленський попередив НАТО і ЄС про послаблення без України
Джерело:  online.ua

Президент Володимир Зеленський оголосив, що країни-союзниці НАТО та країни-учасниці Євросоюзу слабшатимуть без українського партнерства, яке склалося станом на вересень 2021 року.

Джерело: президент на форумі Ялтинської європейської стратегії

За словами політика, Альянс буквально зазнаватиме втрат без Києва.

“Я вважаю, що без України НАТО втрачатиме, я вважаю, що без України Європейський Союз потихеньку послаблюватиметься”, - наголосив Зеленський.

Форум Ялтинської європейської стратегії триває у форматі YES Brainstorming 2021 у Києві.

Україні на НАТО

Нещодавно український президент торкнувся питання євроатлантичної інтеграції під час свого офіційного візиту до Сполучених Штатів. Американський колега під час особистої зустрічі тоді уточнив Зеленського та українській делегації в цілому, що Вашингтон дотримується позиції, заявленої членами Альянсу в брюссельському комюніке червневого саміту НАТО.

Президенти дійсно приділили значну увагу питанню членства України в НАТО, що підтвердив міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

“Американський лідер повторив позицію, заявлену членами Альянсу в брюссельському комюніке червневого саміту НАТО. Сполучені Штати підтримують євроатлантичні прагнення України. Однак про конкретні терміни мова не йшла”, - наголосив дипломат.

Безпосередньо на рівні керівництва НАТО своєю чергою виступили з попередження до України щодо нових загроз у 2021 році. Перш за все йдеться про військові навчання на території сусідньої Білорусі, які проводять режими Олександра Лукашенка й Володимира Путіна.

“Генсекретар Єнс Столтенберг також попередив Путіна, що країни НАТО будуть пильно стежити за навчаннями Захід-2021, які несуть загрозу Україні, Польщі та країнам Балтії. Він нагадав, що Росія завжди під виглядом навчань перекидає величезну кількість військових до кордонів сусідніх країн”, - говориться у заяві НАТО.

Читайте також:

Залишаючись на онлайні ви даєте згоду на використання файлів cookies, які допомагають нам зробити ваше перебування тут ще зручнішим

Based on your browser and language settings, you might prefer the English version of our website. Would you like to switch?